ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Незаконната автомивка в жк "Тракия" отвори врати днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:48 / 10.10.2011Коментари (29)9824
© Plovdiv24.bg
Въпреки забраната, която беше наложена с писмото на Министерството на регионалното развитие и благоустройството от 13.07.2011 г. до Началника на Регионалната Дирекция за Национален Строителен Контрол - Южен Централен Район и с която се нарежда на същата да вземе мерки по отстраняването на незаконните строежи (автомивка и кафене) в района зад блокове 155, 155А и 156 на ЖР "Тракия", Plovdiv24.bg научи, че въпросната автомивка от днес функционира. Ето какво ни написаха наши читатели, станали свидетели на нейното отварянето и безкрайно огорчени от незпазването на законите в България:

България е страната на неограничените възможности. Само в държава като нашата е възможно напълно незаконни обекти да отварят врати и да функционират с години без нито една институция да се намеси и да въдвори ред. 

За пореден път държавата показа на хората, че тя не се грижи и не ги защитава, а по-скоро гледа отгоре им с насмешка. Поредното доказателство за това идва от най-големия квартал във втория по големина град в България - жк Тракия. Вече 9 месеца гражданите от блокове 155, 155А и 156 и близките до тях жилищни сгради се борят срещу изграждането на една автомивка и едно кафене. 

Бяха водени разговори с кмета на района, подавани молби и оплаквания до различни видове институции. Дори се стигна до контакти с МРРБ и Омбудсмана на републиката. В крайна сметка министерството с официално писмо разпореди събарянето на обектите, които според МРРБ ‘представляват незаконни строежи по смисъла на чл. 225, ал. 2, т. 2 от ЗУТ, които подлежат на премахване по реда на чл. 225 от ЗУТ'.

Също така на сектор Пловдив при РДНСК-ЮЦР бе възложено да извърши проверка, да се съставят изискващите се констативни актове, както и да се образуват административнонаказателни производства срещу виновните лица. Междувременно гражданите също се обърнаха с молба към кмета на Тракия да бъдат наказани служителите от общината, отоговорни за незаконния проект. 

Това беше в края на юли. Хората си отдъхнаха и се отдадоха на спокойна лятна почивка, уверени че проблемът е решен и автомивката няма да пречи на спокойствието им, нито да замърсява въздуха в квартала. 

Но какво се случи от тогава? Нищо. Пълно мълчание: и от РДНСК и от кмета.

До днес. Автомивката просто отвори врати. А защо пък не? Като се замисли човек закон няма, при условие че няма кой да се грижи за спазването му. Институциите не помръднаха пръста си, кметът си замълча 'дипломатично', а мивката просто пусна маркучите. 

А какво да кажем за хората: обидени, неразбрани, незащитени. Към кого да се обърнат те сега? Или просто да вземат нещата в свои ръце и сами да потърсят справедливост, докато властта стои и гледа отстрани? Може би точно заради това безхаберие, а може би 'тесни интереси' днес в България се случват инциденти като в Катуница.

Искрено благодарим на кмета, общинските институции и министерството за 'оказаното съдействие'. Вие правите града ни и България като цяло едно по-добро място за живеене.

От кметството на район "Тракия" увериха репортер на нашия сайт, че незабавно ще бъде разпоредена проверка по случая.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хора спрете с подлите коментари без да сте чули и другата страна момчетата които са направили мивката нямат никъква вина,общината е дала парцели за мивки и те са направили нещо зада си вадят хляба а това че на някой нему отарва или му е шумно или му прече през деня сланцето а вечер луната решението е едно ,отива в балкана там етихо влиза през деня в пещера и там е тихо и тамно така че в града е шумно и така е в всеки по голям град .Благодаря
на 12.10.2011 г.
+1
 
 
Ами то автомивката е незаконна,което означава,че нито Славчо Атанасов,нито някой друг е дал разрешение за дейността.Нали така? Пиша го по повод упреци към Славчо Атанасов,Гиньо Матев и т.н.Поредната наглост на тип Цар Киро нахалитети е за мен...
+2
 
 
браво ,евала за писмото.точно така хора.глас в пустинята България,ама вече няма смисъл да се ядосвам на нищо защото нищо няма да се промени в тази насрана държава ли е институция ли е не знам вече и аз какво е.някои казват помиярия,България...все едно.да не се обиждат родолюбците.говорим за държавата,не за родината
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (2)
+2
 
 
Малко са избързали,можеше да изчакат да построят църквата та да ги осветят заедно.Ето това е безхаберието на администрацията.Май това писмо от министерството се е загубило по пътя,но споко след изборите всичко ще се забрави,нали.
+1
 
 
Не само му се е преискало на човека, но най-вероятно си е платил! Те, кметовате като напускат - гледат да уредят тоя и оня!
+3
 
 
Честита ви нова автомивчица, жители на ж.к.Тракия - незабравим спомен, дарен ви от сърце от г-на Славчо Атанасов... но не и без помощта на милеещия за комфорта ви г-н Гиньо Матев!
+6
 
 
Ако всичко и всеки си беше на мястото, човека нямаше да хвърли толкова пари и да се наложи да му я бутат. Ама му се е преискало точно това място, някой в общината си е затворил очите писал я е преместваема и от там започват проблеми за три блока хора. Време е всички вкупом да си поемат отговорността(материална и наказателна), за да разберат, че в тази страна не са останали само балъци.
на 10.10.2011 г.
+3
 
 
Също като при мангала Рашков си затварят очите!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Променят визията на Центъра - правят го още по-хубав
План за възстановяване и устойчивост на България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: