ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Наша лекарка от Франция: Мангъров е или некомпетентен, или "луд с картечница"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:59 / 04.01.2021Коментари (11)6245
©
Това е коментар на практикуващата във Франция българска лекарка Елена Николова. Мнението й към доц. Мангъров е доста остро. Тя го нарича "луд с картечница".



Пет хиляди триста и тридесет харесвания под статията за Мангъров на страницата на Карбовски. Поне по 50-100 на автентични коментари от сорта на: “Само тоя не се продаде, жив и здрав да е, и Господ да го пази от враговете му, които ще са все повече и повече “, “Имам голямо желание да го видя на улицата този доц. Мангъров и да му стисна ръката.Голям човек"," Съгласна съм с доцента, с всяка негова дума, и със запетайките дори", “Прекрасен човек, лекар с главно Л."


Няма да се уморя да питам има ли лимит наглостта му, безумието му да проповядва срещу маски, локдауни и ваксини. Гуру на своите силиконки, неофашисти и илитерати, името на доцент Мангъров е обект на възмущение и съжаление от страна на всеки разумен българин, отнасящ се с респект и отговорност към решенията на здравните власти.

Доцент Мангъров буди очевидна тъга в желанието си да свърже и няколко думи в смислено изречение, заеквайки или примигвайки, в търсене на поредна сензация или поничка като израз на всенародна любов, без която не може.

Нарича се ТЩЕСЛАВИЕ. Може би и сенилна упоритост, която е изпратила не един бляскав в миналото ум в забвение. Съжалението прелива в забава, защото понякога той наистина прави шоу на мнозинството с първичните си по детски реакции.

И всичко това щеше да си остане невинно, подскачащо бръщолевене на един “беден човечец", както го нарече един пловдивски журналист, някаква смешка и гротеска, ако не беше толкова ОПАСНО в ненаучността си, шарлатанизма и търсенето на евтин scoop. Неуморно, с все по-абсурдни изказвания и интервюта, в които той е желан като любим клоун, комуто накрая се ръкопляска.

“Опасен ли е коронавируса? - Не."

“Борис Джонсън е казал на вируса да си изработи нов щам."

“Това е много удобно, защото доказва неефективността на мерките и затварянето"

“Новата ваксина е канцерогенна"

“Ако човек е преболедувал от някакъв щам коронавирус, той не се разболява".

Да изказваш различно мнение, е изконно човешко право, и аз няма да споря и грам срещу свободата на словото. Не твърдя, че знаем всичко за новия коронавирус. Още по-малко внушавам на който и да е било, че трябва задължително да се ваксинира. Аз лично ще се ваксинирам при първа възможност, надявайки се, че вирусът няма да мутира.

Но да си лекар и да внушаваш различни от научните постулати, защото нещо така ти се струвало и си си го мислил, че може би е така, е просто ПРЕСТЪПНО и е в разрез с най-свещените принципи в нашата професия.

То е още по-опасно, защото се пропагандира със силата на внушението и от позицията на титли и опит, профилактирайки и лекувайки причудливо и грешно.

Шарлатанството, знахарството, магиите, шаманизмът не са медицина и никога няма да бъдат!

Вчера в дисциплинарната камара на CNOM - Conseil national de l’Ordre des médecins en France, или Националният лекарски съюз на Франция, бе внесено за разглеждане официално оплакване срещу ШЕСТИМА лекари за комплотизъм и анти ваксърски публични изказвания. Кои са тези лекари, може би вече е известно на някои. (Доц Мангъров ги цитира редовно по постовете си). Става въпрос за серия обвинения, постъпили от различни техни колеги за грубо нарушаване на лекарската и човешка етика.

1. Professeur Didier Raoult- директор на IHU- Institut hospitalo universitaire de Marseille. Обвинение за подронване на управлението на санитарната криза, конфликт на интереси в интернационалните проучвания по лечението на Ковид-19. Недостатъчно обосновано и проведено по правилата проучване за ефикасността на хлороквин в лечението на новия коронавирус и манипулиране на общественото мнение за ефикасността му.

2. Professeur Christian Peronne, наскоро уволнен от AP-HP- групировка на университетски болници в Париж (Assistance publique des Hôpitaux de Paris) заради твърдения, не на висотата на упражняваните от него функции, и по-точно, че болните с Ковид представляват източник на финансова печалба, тоест са изгодни за болниците. Той твърдеше също така, че широкото предписване на хлороквин би предотвратило 25 000 смъртни случаи във Франция. Професор Перон обвини публично в медиите лекарите в Униветситетска болница в Нант, че са убили зет му, тъй като не са му предписали хлороквин.

3. Professeur Henri Joyeux, пенсиониран онколог от Университетска болница в Монпелие. През 2014 и 2015 година той публикува в интернет петиции срещу ваксинирането.През 2017 организира конференция срещу “диктатурата на ваксините". През 2016 е изключен без право на практика от Лекарски съюз на областта Languedoc Roussillon (Южна Франция), за публични изяви, “пропагандиращи ненужността на ваксините в цялост, опасно за населението".

4. Docteur Nicole Delépine, пенсиониран педиатър-онколог, беше една от първите, оспорили нужността на противоепидемични и карантинни мерки. Заедно със съпруга й Gérard, пенсиониран хирург ортопед, тя разпространи свои видео презентации в социални мрежи, прокламирайки, че маските и геловете ограничават свободите и са напълно ненужни. Те също поддържаха лечението с хлороквин като “единствено ефикасно" и твърдяха разпалено, че втора вълна няма да има никога.

5. Docteur Nicolas Zeller, общопрактикуващ лекар в Saint Cyr sur Mer (Var). Привърженик на изключителното лечение с Азитромицин. По препоръки на Direction générale de la santé, Азитромицин не се използва за лечение на Ковид 19 понастоящем във Франция.

6.Docteur Hélène Rezeau Frantz- общо практикуващ лекар в Loiret. Тя решава да следва собствен протокол за лечение на коронавирусни инфекции, базирайки се на опита си с 18 пациента, на които е предписвала антихистамини."Предписах ги на племенника ми и имаше подобрение, не виждам защо да не ги предпиша и на други пациенти", твърди тя.

(по данни на L’Express).

Продължавам да се питам кога и дали БЛС ще вземе съответните мерки. Ако неук човек убеждава другите в липсата на ефикасност в предпазните средства, на социалната дистанция и лечението с бабини илачи, е простимо. Но ако лекар си го позволи, той е или некомпетентен, или “луд с картечница" без съвест и морал.

Бях си обещала да не публикувам повече мои снимки с маски, намирам се уморена и остаряла с пет години за последните 10 месеца. И вярвайте ми, наистина бих си изгорила маската един ден с голямо удоволствие, като апостолите на Мангъровизма у нас. Нищо човешко не ми е чуждо.

Но когато се ваксинирам и когато надявам се, ВСИЧКО ТОВА най-накрая свърши."


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.01.2021 г.
0
 
 
За жалост колегата няма представа от нивото и капацитета на професорите, чиито имена изброява като доказателство и назидание срещу българския вирусолог. Това са световно известни учени - учени, а не политици и необвързани с неясните схеми на интереси на големите фармацевтични фирми.
Aнонимен
на 05.01.2021 г.
0
 
 
ЕЛЕНКА, ЯВНО И ТЯ ГОРКАТА Е ОТ ОНИЯ ДЕТО ОСВЕН ПОДАЯНИЕ ОТ ББ ДРУГО НЕ ПОЛУЧАВА ТА СИ ДОРАБОТВА С ПАСКВИЛИ ВЪВ ФЕЙСБУК,НО НА ТАКИВА АБДИКИРАЛИ "БЪЛГАРЧЕТА" ИМ СЕ КАЗВА ПОСЛУШНИ ОПИТНИ МИШЛЕТА!!
+1
 
 
Какво ви каза Мангъров, че не иска да се ваксинира.Колко лекари не желаят да се ваксината ще кажете ли.Не няма да кажете но до кога ще лъжете ,че масово се ваксината.
-1
 
 
Ленче, Ленче, и на теб са ти промили мозъка. Горката, поне да не се излага, че става за смях.
Aнонимен
на 04.01.2021 г.
+1
 
 
има много лекари които не искат да се ваксинират. така че не плюйте мангърката за много неща е прав.
-1
 
 
мангъра си е просто един тъп тиквоч,но с огромно желание за слава.Такива ги има навсякъде по света.Проблема в БГ обаче е нискоинтелигентния,от селски произход матрял ,който няма умствения капацитет и вярва на такива смешни палячовци.И втория проблем е тоталната липса на държавата,не само тук,а във всеки един сектор.И в Италия даваха за 6 или 7 подобни "лекари" палячовци,с призиви че имало чип във ваксините.В ареста са от миналия месец,и вероятно доста ще седят там.Но,кога ще ги стигнем ние италианците,или пък еврейте който вече са ваксинирали 11-12% от населението си !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Кабинетът "Денков - Габриел"
Изграждат екозавод в Шишманци
България в еврозоната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: