ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Над 1 млн. лева събра "Българската Коледа"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:00 / 26.12.2011Коментари (27)5190
©
Над 1 млн. е събраната до момента сума от "Българската Коледа", благотворителната инициатива, която се провежда за девети път под патронажа на президента Георги Първанов.

Тази вечер, в Народния театър "Иван Вазов" се проведе Коледен концерт, с участие на популярни български изпълнители, сред които "Акага", Кирил Маричков, Данчо Караджов, Мариана Попова, Дони и Нети, Ивана, Преслава и Галена.

По време на концерта бяха събрани около 100 000 лева.

Президентът Георги Първанов сподели, че "Българската Коледа" е едно от най-големите постижения, които ще завещае на новия държавен глава Росен Плевнелиев.

В предишните издания на "Българската Коледа" бяха събрани 18 142 832 лева. Със сумата 4 230 912 лева беше подпомогнато лечението на 1 066 български деца. За 139 детски клиники и лечебни звена бяха закупени медицинско оборудване и линейки на обща стойност 13 911 920 лева.

На адрес www.bgkoleda.bg всеки може да се запознае с кампанията през предишните седем години, да научи повече за подпомогнатите деца и клиники, както и да се запознае с клиниките, които до този момент са заявили желание да бъдат подпомогнати, а така също и с децата, нуждаещи се от скъпоструващо лечение.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Коледа е , нека бъдем малко по добри , това левче ви си видя много нали , жалки сте
-1
 
 
Хайде стига сме се възхищавали, че е смешно.В България има поне 5000000 джиесема и ако всички пуснем само по един есемес ще се съберат 5 милиона.Струва само1.20,апо празниците ще изядем и изпием много.Ама левчето ни се свиди и ще расъждаваме кой ще го вземе,какво ще стане.....?Така , изобщо не сме за хвалба с този нещастен 1 милион.
0
 
 
Тези пари пак ли са от народа? Управниците ни какво дадоха, особено градливите гербаджии? Тези болни деца имат родители, които плащат осигуровки, къде са тези пари?! Не че идеята е лоша, но мисля е време управниците ни да поемат леченията на децата, а не да крадат всячески българския народ. Аз тази година и за в бъдеще няма да изпращам смс-и, много деца умориха лекарите ни.
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
0
 
 
Излизат на сцената ,пеят и какво подаряват една "кукличка" и т н. -ако всички те бяха развързали кесиите си и бяха дали хонорарите си само от два -три дни/бълха ги ухапала/ колко щяха да се съберат.
0
 
 
Алехадндер, в тази дършава има много неуредици, но вместо да ругаем и то точно на Коледа???!! по-добре да се надяваме наистина да се помогне на нушдаещите...защото, когато човек е в безизходица хич не му е до спорове и размисли,а всяка помощ му е добре дошла....Весел празник !
0
 
 
Катя от толкова доброта някои хора имат хотели и палати за милиони:) нека има доброта все пак!
0
 
 
Само ако вярваме в доброто можем да бъдем добри, нека повярваме и не оплюваме всичко.
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
+1
 
 
Един човек преди малко написа това : Нещо наистина невиждано се е случило с моята България. Седя и гледам от няколко хиляди километра разтояние по bTV т.н Българска Коледа...Това ли е БЪЛГАРСКАТА КОЛЕДА? Банда ежедневно грабещи изроди да се съберат да покажат скъпите си маркови дрешки докато злоупотребяват тези които са останали без грижа, защото същите грабещи изроди са изкрали и последният им залък. А после ги развеждат по тържества като в зловещ дикенсов сериал за да може нещастието на клетниците да им донесе още, и още, и още печалба. Пеещи проститутки и любовници разхождат обувките си за по няколко хиляди евро докато ми обясняват че: ГРАЖДАНСКОТО ОБЩЕСТВО трябвало да се събуди! Цитата ми е точен! Боже, честно, мислех да бъда съвсем положителен тази вечер! Но откакто загледах българска телевизия привечер, по нея се надпреварват да се показват крадец-изрод, изрод-крадец и пак обратното.... Тези наистина трябва да се махат вкупом ако искаме да сме живи.....Неееее....Това вече ми дойде много!!! Увиваща порно-чалгаджийка да пее коледната песен с деца около себе си....Алисия се казвала както туко-що ми съобщиха....Бог да пази последните смели и непокварени от мутро-комунистическата зараза българи защото останахме малко, а срещу нас е цялата тази пасмина....Честита Коледа братя българи! Коледата е на вас, а не на тези изчадия адови. Тя е на вас, тези които си запазихте достойнството и останахте истински българи. На вас които макар и разбиращи какво става пак няма да изоставите клетниците и ще отделите от оскъдният си залък. Стягайте се да си изчистим Родината. Така повече не може да продължава....
Aнонимен
на 26.12.2011 г.
0
 
 
В BTV работят и се гледа основно от българи, не са евреи,чужденци и т.н., какво странно има!?това не е Coca Cola и Pepsi Cola!!!!Благотворителните кампании трябва да бъдат освободени от ДДС (нямам идея дали се е случило вече) ,но лекарствата предполагам няма как, тъй като това не би понижило цената им, а дори напротив!Има много неща ,който трябва да се променят и това са списъците с безплатни лекарства, всичко това зависи от всички нас, няма някой отвън да ни оправи.А на депутатчетата си им е добре така , ние не ги юркаме за нищо!!!
0
 
 
Интересно как бТВ излъчва Българската Коледа, а набирателната с-ка е на БНТ??!! За ДДС - това е пълен абсурд! И НЗОК и МЗ формират бюджети за лекарства, които за нищо не стигат, но държавата си прибира ДДС-то, вместо да се използва и тази сума...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Крал Чарлз е болен от рак
Катастрофи в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: