ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мъж чака над 10 години за българско гражданство, вижте какво го спира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:09 / 04.11.2018Коментари (7)7754
©
Повече от 10 години мъж от Камено не може да получи българско гражданство. Вече 38 години Валентин Добрев, чийто баща е българин, а майка му рускиня, живее у нас.   

В двора на къщата си в Камено Валентин е подредил "стена на патриотичната гордост".  

"Горе са по-известните личности, които всеки ги знае. Долу са хайдутите, по-долу са организаторите, които са били в комитетите за Априлското въстание", обясни Валентин Добрев пред bTV.

"Те са най-големите българи за мен, тези, които са работили за премахване на турското иго и вече за осъзнаване на българския народ като народ, като държавност… постоянно чета", казва още Валентин.

Той  живее от 6-годишен в Камено, където завършва с отличие местното училище, а после и средно образование в Бургас. Но вече 10 години не може да стигне до заветния изпит по български език, необходим, за да получи българско гражданство.  

"Този език е някаква пречка, като формалност явно за някакви игри… Вече почвам да си мисля, че може би ако бях си платил, можеше и да взема досега 100 пъти това гражданство. Аз не виждам пък в моя случай след като 38 години съм живял тук в България, защо пък трябва да давам пари, за да стана българин?! Аз дори да ги имах тези пари, няма да ги дам!", категоричен е Валентин.

"Нямаме нито отказ, нито уведомление, че заявлението е прието, нито че има насрочване на дата, на която да се яви и да си върви процедурата по закон", обяснява адвокатът Живко Бойчев.

По думите на адвоката от Агенцията не са намеквали, че нещата могат да се случат и по друг начин. "Може би това е била причината да бавят него", казва Живко Бойчев.

"Това гражданство ми пречи да гласувам, най-важното, което е да гласувам, да пътувам свободно в чужбина Шенген. Дъщеря ми учи в Германия четвърта година, всяка година си вадя шенгенска виза", обяснява Валентин. 

"Албанци, молдовци, чужденци, които не знаят и български, грам български не знаят, за тях да може, за мен да не може - това най-много ме боли!… заради тези корупционни схеми, точно корупционни схеми, заради всичко, което е свързано с пари… един вид съм безгласна буква!", споделя още Валентин Добрев.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 04.11.2018 г.
0
 
 
СРАМОТА,В КВАРТАЛА СИ ИМАМЕ АФГАНЕЦ СКЛЮЧИЛ БРАК С БЪЛГАРКА ОТ ДОСТА ВРЕМЕ.ПОЗНАЙТЕ КАКВА КОХОРТА ОТ РОДАТА МУ СТАНАХА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН. ТО НЕ БЕШЕ СЕСТРА БРАТОВЧЕДИ И ДРУГИ,ХОРА КОИТО БИЛИ РЕПРЕСИРАНИ В АФГАНИСТАН ,КОЕТО НЕ ИМ ПРЕЧЕШЕ ДА СИ ХОДЯТ КОГАТО ПОИСКАТ.ГОВОРИМЕ ЗА ХОРА,КОИТО, НЕ САМО НЕ ЗНАЯТ БЪЛГАРСКИ,НО НЯМАТ ПРИЧИНИ ДА СА ТУК,ЯВНО ДОБРЕ СА СИ ПЛАТИЛИ.
Aнонимен
на 04.11.2018 г.
-1
 
 
Какви са тези глупости, кави са тези драми скалъпени? Този не искал да държи изпит по български език! Изпита е безплатен към БАН секция български език- не се заплаща нищо, записваш се и ти назначават дата.Този въобще подавал ли е документи или чака някой да му дойде в Камено и да го покани с телевизия? До три години след като подадеш всички необходими документи са длъжни да ти отговорят! Ама все пак трябва да ги подадеш тези документи!
Aнонимен
на 04.11.2018 г.
+1
 
 
Съд за изнудваните! Оставка! Конфискация!
Aнонимен
на 04.11.2018 г.
0
 
 
Много българи бяха дървари в Коми савеЦка республика но никой не се върна с жена рускиня от там. Виж тези които бяха изпратени от комунистите да учат висше в СССР /дечица на големи другари/ масово се върнаха с жени колежки на ''легендарната Анна Чапман''- агенти на КГБ, ГРУ, мру и так дале. Проблема е в майка му.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: