ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Модна експертка обясни стилът на Кирил Петков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:58 / 19.12.2021Коментари (1)6516
© БГНЕС
Новата власт въведе нов дрескод в парламента - тъмносин блейзер, незакопчано горно копче на бяла риза без вратовръзка и дънки в класически деним. Така се облича премиерът Кирил Петков, както и повечето хора от неговата партия "Продължаваме промяната". Какво е посланието на този дрескод - коментира Василиса Иванова, експерт и преподавател по стратегическа комуникация в Нов български университет, пред momichetata.com.

 

Униформата на Лигата на необикновените - това са момичетата и момчетата от Харвард. За разлика от българското поколение на прехода, за което униформата е символ на уеднаквяването, отказа от индивидуалност и задължителното единомислие, в западния свят тя е знак за принадлежност към отбрана школа, отличителен белег на най-добрите училища, в които се влиза трудно с безспорни, доказани качества и явен потенциал. Униформата е послание на елитния отбор.

Без вратовръзка

Така направи своята кампания американският президент Барак Обама и френският Никола Саркози. Те въведоха модата на човека от властта, който е близо до хората. У нас липсата на вратовръзка е ясно послание срещу статуквото. Спомнете си отбора на Ципрас и Варуфакис в Гърция, които отказваха да слагат вратовръзка дори на официалните срещи.

По-късно, под натиска на Европа, Ципрас започна да се появява с вратовръзка, но само при церемониални поводи. Все пак при ПП липсата на аксесоара се забелязва само в ежедневието. При откриването на Народното събрание и Кирил Петков, и Никола Минчев бяха с вратовръзки на трибуната. Посланието - "спазваме протокола, но в останалото време ще правим нещата без излишна церемониалност". Както и "не ни е страх да променяме правилата".

Бялата риза



Тя е символ на високоплатената образована средна класа, която печели парите си с интелектуален труд.

Разкопчаното копче



То говори много - свободно около врата, не стяга гърлото. Символизира откритото, свободно говорене, без бариери и премълчаване. Посланието - "ще казваме нещата такива, каквито са". Но разкопчаното копче е само едно, а не 2-3, както се среща често по нашите географски ширини. Това говори за липсата на разпасаност, фриволност и не се набляга на сексапил.

Сините дънки в класически деним

Те винаги са били символ на работното облекло, макар че вече са напълно приемливи за casual Friday look, дори и в банковия сектор. Дънките изпращат посланието: "Ние сме тук, за да работим", "ще вършим работа без да се притесняваме, че ще се изцапаме". Но все пак класическият деним говори за порядъчност и уважение.

Тъмносиният блейзер



Smart look, символ на възможности, елегантност със стил, балансира посланието за casual на денима, задава стегнат и делови тон. Сакото е ултимативният атрибут на принадлежност към клуб. Дори футболните клубове, като пътуват за мач, са облечени в униформа със задължително сако. Ако влезнеш в джентълменски клуб в Лондон без сако, веднага услужливо ще ти предложат такова преди да те пуснат.

Клубните сака се отличават с емлбема или нашивка, значка на ревера. Но все пак тъмносиният блейзер, за разлика от черното, синьото или сивото сако, е дреха, която се носи при неформални поводи или в почивните дни, без задължителния панталон като ансамбъл.Така че всичко е премислено и премерено. Няма нищо случайно, категорична е Василиса Иванова.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
И към всичко това като се прибави и ухилено-идиотска физиономия резултатът е ясен-"Просто Киро".
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Облагородяват Градската градина
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: