»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
Ќовини
—порт
—правочник
Ќќ¬ќ
ќб€ви
¬ход
close
«ј–≈∆ƒјЌ≈...
Ќачало
ѕловдив
јнализите
—портни
–егионални
Ѕългари€
ћеждународни
Ћюбопитно
√алерии
Ћичности
RSS
¬сички
ќбщество
 риминални
»нституции
ƒруги
Ѕизнес
ћинималната заплата става 650 лв. от 2021 г.
јвтор: ≈кип Plovdiv24.bg 13:25 / 18.04.2018 оментари (10)3065
© Plovdiv24.bg
ћинистерски€т съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2019-2021 година. — документа се залагат средносрочните цели на фискалната политика, обвързани със заложените в «акона за публичните финанси правила, ограничени€ и основни принципи за управление на публичните финанси, като се определ€т и таваните на разходите по отделни първостепенни разпоредители с бюджет и на бюджетните взаимоотношени€ за следващите три години.

—редносрочната бюджетна прогноза съдържа изискваната съгласно «акона за публичните финанси съпоставка на макроикономическата прогноза на ћинистерството на финансите с тази на ≈ . ¬ключена е и съпоставка на прогнозата на ћинистерството на финансите с прогнозата на ≈  по отношение на показателите на сектор "ƒържавно управлениеУ. ћакроикономическата прогноза се базира на допускани€та за основни показатели на външната среда на ≈вропейската комиси€, —ветовната банка, ћеждународни€ валутен фонд и ћинистерството на финансите, актуални към месец март 2018 година.

—редносрочната перспектива се обвързва със заложени€ приоритет за запазване на стабилността на публичните финанси и се израз€ва в следване на вече определените фискални цели за продължаване на фискалната консолидаци€ и придържане на близка до балансирана позици€ на бюджетното салдо в средносрочен хоризонт. ¬ бюджетната прогноза за периода 2019-2021 г. целта за салдото по  ‘ѕ за 2019 г. и 2020 г. се запазва съответно на дефицит в размер на 0,5% от Ѕ¬ѕ и на балансирано бюджетно салдо в съответствие със заложената в актуализираната средносрочна бюджетна прогноза за периода 2018-2020 г. «а 2021 г. е планирано поддържане на балансиран бюджет.

ѕолитиката в областта на данъците се характеризира с предвидимост, като същевременно се насърчава развитието на бизнеса и инвестиционната активност чрез запазване на ниските данъчни ставки за преките данъци, широка данъчна основа и малко на брой данъчни преференции. ¬ажна рол€ за постигане на целите на данъчната политика и за увеличаване на приходите от данъци, осигурителни вноски и такси има повишаването на ефективността при т€хното администриране. ѕриходната част на бюджета в средносрочен план показва тенденци€ на намаление от 36,9% от Ѕ¬ѕ за 2019 г. до 36,1% от Ѕ¬ѕ през 2021 г., което се дължи основно на прогнозните приходи от фондовете на ≈—.

ѕредвижда се чрез оптимизиране на разходите на бюджетните организации и повишаването на ефективността на публичните разходи в отделните сектори и засилване на техни€ принос за повишаване на икономически€ растеж общите разходи по  ‘ѕ в средносрочен план да намале€т от 37,4% от Ѕ¬ѕ за 2019 г. до 36,1% от Ѕ¬ѕ през 2021 г., което представл€ва средногодишна консолидационна стъпка от около 0,6-0,7 пр. п. от Ѕ¬ѕ.

—редносрочната бюджетна прогноза за периода 2019-2021 г. предвижда увеличаване на размера на минималната работна заплата от 510 лв. на 560 лв. от 1 €нуари 2019 г., на 610 лв. от 1 €нуари 2020 г. и на 650 лв. от 1 €нуари 2021 година.

ѕолитиката в сферата на образованието продължава стартиралото през 2017 г. увеличение на възнаграждени€та на педагогически€ персонал в системата на средното образование с цел постигане двойно увеличение на размера на средствата за възнаграждени€ до 2021 г., предвидено в управленската програма на правителството. ќсигурени са средства и за изпълнение на политиките по «акона за предучилищното и училищното образование, включително за обща и допълнителна подкрепа на личностното развитие на децата и учениците и финансиране на обучението на учениците в частните училища.

ѕо отношение на отбраната са осигурени средства за поддържане и развитие на националните отбранителни способности и способностите, свързани с колективната отбрана, в т. ч. средства за изпълнение на одобрените от Ќародното събрание инвестиционни проекти за придобиване на авиационна техника и на многофункционални модулни патрулни кораби за ¬ћ—. —пазено е изискването средствата за отбрана да не са по-ниски от размера на одобрени€ минимум за сектора на отбраната в съответствие с ѕрограмата за развитие на отбранителните способности на въоръжените сили на –епублика Ѕългари€ 2020.

ѕрез 2019 г. се предвижда въвеждане на по-справедлив модел за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа Ц чрез въвеждане на смесена система: електронна винетка за леки автомобили и “ќЋ такса за изминато разсто€ние за тежкотоварните автомобили. »зграждането и внедр€ването на смесена система за таксуване за ползване на републиканската пътна мрежа като по-справедлив модел има за цел да намали значително риска от системното недофинансиране в областта на поддържане на пътната инфраструктура.

”споредно с поддържането на пътната инфраструктура, за периода 2019-2021 г. политиката на правителството е насочена към осигур€ване на финансов ресурс и за изграждането и доизграждането на големите инфраструктурни обекти: јћ ’емус, јћ  алотина, јћ –усе Ц ¬елико “ърново, път E79 "¬идин Ц ЅотевградУ, јћ —трума, Ћот 3.2 от  рупник до  ресна.

¬ъз основа на допускани€та и прогнозното нетно дългово финансиране за периода 2019-2021 г. се очаква намаление на държавни€ дълг до ниво от 22,7 млрд. лв. към кра€ на 2021 г. или 18,2% от прогнозното ниво на Ѕ¬ѕ.«ареждане! ћол€, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.04.2018 г.
0
 
 
—упер, а нивото на инфлаци€та до тогава ще скочи с 500% :)
0
 
 
ƒо 2021 »Ќ‘Ћј÷»я“ј със сигурност ў≈ »«яƒ≈ тези увеличени€! Ќаправете го тази година!!!
+1
 
 
Ѕоже какви идиоти сте дето измисл€те та€ сума,все същата мизери€.«атова има толкова лоши хора
+1
 
 
ƒо 2021 ще се €де кукуруз за 6лв бройката.....ј до тогава народа ще бъде изсмукан до капка,кога ли ще се види в пари работещи€ българин във Ѕългари€?
+1
 
 
Ѕедноти€€€€€, беднотиа€€€а€!!!!! ’ората сега вземат хил€ди евра, ние пак ще чакаме до второ пришествие.... !!!
+1
 
 
я хамилата € хамилара то до тогава н€ма да останат Ѕългари
+1
 
 
“ате, какво да ги прав€ ти€ 10 лева в Ѕанско? »з€ж и ги изпий, сине, веднъж се живее.
+1
 
 
—транно според мен и чистачките н€ма се върнат.
 оментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! ¬сички коментиращи са се съгласили с ѕравилата за публикуване на коментари.
ќще новини от Ќационални новини:

»«ѕ–ј“» Ќќ¬»Ќј
« ќктомври 2019 г. »
пон
вто
ср€
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
¬иж още:
јктуални теми
 онцеси€та на стадион "ѕловдив"
»кономическа зона "“раки€"
Ќационален отбор по футбол
“¬ и шоу сезон 2019/2020 г.
≈лектронно таксуване в градски€ транспорт
назад 1 2 3 4 5 напред
јбонамент
јбонирайте се за mail бюлетина ни !
јбонирайте се за наши€ e-mail и ще получавате на личната си поща информаци€ за случващото се в ѕловдив и региона.
e-mail:
јнкета
«а кой кандидат за кмет ще гласувате на предсто€щите избори?
«дравко ƒимитров (√≈–Ѕ)
—лавчо јтанасов (ѕатриотичен ‘ронт)
Ќиколай –адев (Ѕ—ѕ)
Ќиколай Ѕухалов ( ауза ѕловдив)
јтанас  остов (ƒЅ)
ƒани  аназирева (—ѕ)
√еорги  олев («— "ј.—.")
ƒруг
Ќе съм решил
Ќ€ма да гласувам
–ј«ƒ≈Ћ»:
Ќовини
—порт
—правочник
ќб€ви
ѕотребители
√–јƒќ¬≈:
ѕловдив
¬арна
Ѕургас
–усе
Ѕлагоевград
«ј Ќј—:
«а контакти
«а реклама
≈кип
ѕравила
ѕловдивчани във facebook
RSS за новините
‘утбол на живо по телевизи€та
©2004 - 2019 ћеди€ груп 24 ќќƒ. Plovdiv24.bg - ¬сички права запазени. — вс€ко отвар€не на страница от Plovdiv24.bg, се съглас€вате с ќбщите услови€ за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). ¬ъзпроизвеждането на цели или части от текста или изображени€та става след изрично писмено разрешение на ћеди€ груп 24 ќќƒ. ћнени€та изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и ћеди€ груп 24 ќќƒ не носи отговорност за т€х. ѕостав€нето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. —айтът е разработен от ћеди€ груп 24 ќќƒ.
—айтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
—татистика: