ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Медик: Защо да се ваксинирам, след като имам имунитет? Пожар гаси ли се с бензин?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:50 / 22.10.2021Коментари (5)9642
©
Oтново опашки от медици пред "Пирогов", които не могат да отидат на работа заради липсата на сертификат. Днес обаче те са доста по-малко. В четвъртък сутринта много служители в най-голямата спешна болница трябваше да се тестват, за да застъпят на смяна. И днес много от чакащите посочиха, че не желаят да се ваксинират, тъй като са преболедували и имат антитела, но са тествани с антигенен тест и затова нямат здравен сертификат.

А и днес шефът на COVID отделението в спешния център доц. Петър Атанасов сподели, че е гневен от мерките. Пред NOVA той посочи, че тестваните в четвъртък са получили едва днес сертификатите си. Такъв обаче от всички тествани са взели само трима служители.

"От взетите вчера проби на пациент, в сертификата пише: Дата и час на взимане на пробите – 22.10. 21 г. 00.12 часа. Това не е вярно. Това искам да подчертаем. Как се управлява тази държава? Днес на фургоните ще минат само хората, които идват за пръв път на работа от началото на действието на заповедта", обясни доц. Атанасов.

Той показа и останалите два сертификата, които също са с различни дата и час от тези, в които са взети пробите. Останалите служители все още не са получили сертификатите си.

"Пред кабинета ми ме чакат 10 души. В "Токсикология" има 63-ма пациенти, още 60 в Клиниката и още 60 в буфера на Клиниката. Вчера казах, че смъртта не чака, но това не са мои думи, не съм го измислил аз. Две години ще станат, откакто тече кризата в България. За тия две години как не дойде никой, нито от РЗИ, нито от Здравната каса, да ни попита от какво имаме нужда, как да ни помогнем. Ако няма да ни помогнат, поне да ни оставят на мира. Текат три проверки – за документи, за пътеки, буквално за каквото се сетите. Никой не дойде да провери може ли "Пирогов" да бъде инфекциозна болница, и сега нямаме разрешение за тази дейност", заяви доц. Атанасов.

Той е на мнение и, че ситуацията с пациентите също е сериозна.

"Хора, които имат имунитет, са малтретирани по този начин. С цялото си уважение към именитите ми колеги, които излизат пред вашата камера и които не са прегледали и един болен с коронавирусна инфекция. Анализират какви били антителата, че едните бели срещу целия вирус, другите срещу половината. Глупости. Да седнат и да си прочетат "Буквара на Тягоненко и Митов" и да видят, че там има щамове в коронавирусното семейство, които са човешки. Хората още през 80-те са написали колко типа антитела се поризвеждат от човешкия организъм. Човек, който има имунитет, не е показано да се ваксинира. Целта на ваксинирането е да се генерират антитела, тоест да настъпи имунизация. Защо да се ваксинираме? Пожар гаси ли се с бензин? Когато човек си дърпа имунитета за опашката, той може да се обърне и да му отхапе главата", посочи доц. Атанасов.

Той призова юристите да се произнесат по законността на заповедта. Доц. Атанасов търси и какви са смисълът и логиката в наредбата.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В разрешенито, което дадоха на ваксинираните с една доза да се разкарват и да посещават всички обекти няма нищо медицинско. Това са хора, които нямат антитела и са абсолютно като останалите, които не са преболедували и не ваксинирани. Това са хора които са опасни и за себе си и за околните защо тогава им се дават правата по зеления сертификат.Отговорът за мен е икономически и няма медицинска логика в него. Просто да вървят ваксините.Защо не се дават правата по този сертификат на всички с антитела, нали това е идеята, но ако се дадат няма да върви нито бизнеса с тестовете нито с ваксините.Пари и пак пари това е , нищо хуманно и медицинско.
на 22.10.2021 г.
+2
 
 
Шефът на спешното отделено за КОВИД, ви го казва в прав текст. Може би е добре все пак решения да се взимат от хора, които разбират, а не от измислени министърчета и страхливци. Човекът е на първа линия всеки ден! Ходете в първи курс и си прочетете "БУКВАРА" ... ха ха ха
+4
 
 
Има надежда, щом има и трезво мислещи медици. Нека да се чува гласа им, но не само като инструмент за разделяне хората на лагери, а като позиция на умни и знаещи лекари, които наистина са "на огневата линия".
0
 
 
Уфф това най-вероятно ще бръкне в дупитата на интирнет докторчетата дето пожелават смърт мръсна напред назад :) :) :) :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: