ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Мангъров: Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:26 / 28.02.2021Коментари (27)33929
© БНТ
Мерките, които се предприемат, се ръководят от шайка дилетанти, които не са наясно какво да правят и изпълняват нечии разпореждания и се водят от цели, които не са медицински. Това каза на пресконференция доц. Атанас Мангъров, водач на листата в 23 МИР в София на ПП АБВ, предаде "Фокус".

"Ще стане една година, откакто коронавирусът дойде в България. Оттогава започнаха тези безумни мерки. Казвам "безумни", защото в началото се каза още, че това е нов вирус, на нас нищо не ни е ясно и не знаем какво ще правим и че ще се учим в движение. В резултат на това започнаха дейности като затваряне на градинки, паркове, стадиони, децата бяха спрени от училище. Животът замря. Защо се направи това? Защото с налагането на тези мерки се заеха хора, на които цялата тази дейност беше съвсем непозната и те просто не знаеха какво да правят и започнаха да повтарят папагалски нещата, които се въвеждаха в други страни", каза още той.

По думите му в резултат на това се е стигнало до факта, че за миналата година броят на допълнително починалите хора е около 15 000-16 000.

"От тях с Covid-19 са по-малко от половината. Повече загинаха заради неефективността и неадекватността на всички тези мерки, защото те се налагаха от хирурзи, ортопеди, неврохирурзи, микробиолози. Хора, които не са се занимавали с тези неща", обясни доц. Мангъров.

Той посочи, че тази сутрин е бил в Благоевград и впечатление му е направило, че всеки втори магазин е бил за отдаване под наем, а градът е бил пуст.

"Няма студенти. Няма бизнес. Същото се наблюдава, когато човек мине в София по "Раковска" или която и да е друга улица. Правителството твърди, че са се справили много добре. С какво? Медицинските резултати са налице. Икономическите също се виждат. Туристическата индустрия със 70 % надолу. Децата вече цяла година не ходят на училище. Тази година завърши първият випуск студенти по "Медицина", които завършиха виртуално. Може би те ще станат само лични лекари, защото само личните лекари в момента са в състояние да лекуват някого дистанционно и по телефона", посочи доц. Мангъров.

По думите му продължава да има неясноти около ваксините срещу коронавирус.

 

"Не е ясно дали този, който е ваксиниран, ще може да разпространява заразата, или не. Или целта е просто да се получи удостоверение, че хората са набоцкани. В началото се казваше, че само тези, които са ваксинирани, ще имат право на тези имунизационни паспорти. С много приказки и много натиск най-накрая кандисаха, че може и тези, които са преболедували, също да имат документ от този тип. Това е нещо, което е невероятно глупаво и аматьорско", посочи доц. Мангъров.

"Ние с партия АБВ сме от едната страна на бариерата и мисля, че всички хора, които не искат това да продължи, които искат нещата да се променят, са добре дошли при нас със своите гласове", завърши той.


Още по темата: общо новини по темата: 17009
15.03.2024 »
12.03.2024 »
10.03.2024 »
08.03.2024 »
06.03.2024 »
06.03.2024 »
предишна страница [ 1/2835 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Ами ако се окаже прав,тия дето куткудякат ще му се извинят ли
+1
 
 
Баси, Некадъров ся и политик ли го направиха, хитър ход на АБВ!"Който е против другите, значи е с нас!"Къде отиде тази държава!
-3
 
 
Ей пъпчив г*ей, от една седнмица сме с ковид, не се знае дали ще го преборим, престани да ръсиш глупости.
+1
 
 
Да се критикува щаба и правителството постфактум е много лесно, но великия Мангъров не дава никаква рецепта какво да се прави. Призовава единствено да се гласува за АБВ на принципа "вервайте ми"...
+1
 
 
Каква *смелост* в този мутант?!?Това същото лайно разправяше,че до лятото от вируса няма да има и следа!Това същото говно говори наляво и надясно,че не трябва да се ваксинират хората,а той и двемата му сина си лепнаха от вируса.Защо не казва как и в какви условия се е лекувал?Или и той като онова видинско говно от *боец* - като се разболя,и тръгна да се моли *гадното правителство* да го лекува с предимство в София!
0
 
 
Много смел човек. Не казвам че е прав!!! Но аз се възхищавам на смели хора. Да се изправиш срещу всички и да защитаваш позицоята си.
0
 
 
Мангъров защо не спреш да се изказваш , да се излагаш и да обикаляш телевизиите! Имаш достатъчно имоти ,пари и т.н. !Народът ни е достатъчно притеснен, а с твоите безумни приказки още повече го натягаш! Уважавам някой от чреновете на АБВ,но се надявам , че с твоето присъствие в листата им няма да влязат в парламента!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: