ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Макарона застроява Слънчев бряг, върти легален бизнес в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:44 / 20.04.2019Коментари (1)27175
©
Мащабно застрояване в Слънчев бряг стартира фирма, свързана с братя Маргини, показа проверка на "България Днес". Основен двигател на грандиозния проект е третият член на митичната сикаджийска фамилия - Димитър Маринов-Макарона.

За разлика от страховитите си братя - големия Красимир и най-малкия Николай, Макарона никога не е бил спряган като участник в подземния свят. От години средният брат Маргин върти легален бизнес в Пловдив и родния си Смолян. Фирмите му се занимават със строителство и търговия, а съдружници са лица от някогашната страховита групировка СИК.

Средният Маргин задвижва строителните си планове преди няколко месеца. След одобрение на ДНСК, екоминистерството и Община Несебър започва реализирането и на първите две инвестиции. Проектите, чиято стойност експерти оценяват на над милион лева, се движат от фирма "Симс". Неин управител е Макарона, а основен акционер Надя Цветкова, балдъза на Николай Маринов - Малкия Маргин.

Проверка в Имотния регистър показва, че фирма "Симс" от години пазарува имоти в Слънчев бряг. Основен продавач е държавното дружество "Слънчев бряг" АД, което е собственост на земята в курорта.

Именно с държавната фирма е и последната сделка. През лятото на миналата година "Слънчев бряг" АД обявява на търг над един декар терен в топцентъра на курорта и построената върху него сграда на общежитие "Божур". Макар имотът да е изключително атрактивен, освен фирмата на Маргина се явява само още един кандидат. Това позволява на Маргините да спечелят с оферта, която буквално копира първоначалната цена от 482 400, става ясно от информация, публикувана на сайта на държавната фирма. По време на търга управител на "Симс" е балдъзата на Малкия Маргин Надя. Освен с общежитие "Божур" тя успява да се сдобие и с още няколко държавни терена на свръхизгодни цени в Слънчев бряг.

Скоро след спечеления търг тя отстъпва управлението на средния Маргин. След като смяната на върха става факт, Макарона задвижва и строителните планове. Първият проект е за реконструкция на общежитие "Божур". След разрешение от екоминистерството стартира преобразуването на старата сграда. Новото разрешително позволява превръщането й в луксозен хотел с магазини и ресторант.

Паралелно с общежитие "Божур" започва и проект за застрояването на още два имота, купени от държавната фирма на атрактивни цени. От решението на Общинския съвет в Несебър става ясно, че върху тях също може да се вдигнат хотели или сграда с апартаменти. След одобрението от властите средния Маргин задвижва и процедурата по самото строителство. Освен управител средният брат Маргин е и основател на фирма "Симс". През 2008 г. той създава дружеството заедно с Христо Халваджиев-Халвата. Регистрацията на фирмата съвпада с ареста на Халвата, който дълги години е сочен като представител на СИК за Смолян. След повдигнатото му обвинение за манипулации с обществени поръчки от прокуратурата обявиха, че Халваджиев е финансистът в сянка на братя Маргини.

Веднага след регистрирането си фирма "Симс" започва да строи хотел в курорта Пампорово. Заради липса на необходимите документи той набързо е съборен от ДНСК.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
След като стигнахме да пишем, че някой "върти" легален бизнес, работата е сериозна.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Тежка катастрофа в столицата: Момче и момиче са загинали!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: