ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Концесионерът на кариерата в Белащица с позиция относно протеста
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:13 / 09.02.2022Коментари (1)3060
©
"Европейски пътища“ АД е една от най-големите и уважавани строителни компании в България, осигуряваща работа на над 2000 работници, стриктен данъкоплатец в държавата от 1997 година.

Като концесионер на кариерата за добив на инертен материал в с. Белащица (Кариера Белащица Юг) ние винаги сме изграждали репутация на отговорна компания със съществен принос за модерния инфраструктурен облик на страната, следвайки неотменно закона и заплащайки изрядно всички концесионни такси. Паралелно с това се грижим за спазването на всички екологични норми, като сме изградили и околовръстния път на с. Белащица, по който превозваме товарите си до обектите и преработвателните ни заводи. Компанията ни и в бъдеще ще остане силно ангажирана с облагородяването на района.

През 2021 г. в законоустановения срок дружеството ни депозира искане за удължаване на концесионния срок за кариерата в с. Белащица към Министерство на енергетиката, който изтече на 03 февруари 2022 г.. Към настоящия момент кариерата в с. Белащица не работи и материали от нея не се добиват. В непосредствена близост до кариерата се намира частен имот, собственост на "Европейски пътища“ АД, на който се извършва нашата производствена дейност, състояща се в обработка на инертен материал – неизменна част от основната дейност на компанията ни - строителството.

В последните дни сме обект на целенасочено възпрепятстване на ежедневната ни дейност, като без да е налице каквато и да било санкция или установено нарушение, ни беше забранено да извозваме вече добития и преработен материал, който е складиран в имота, собственост на "Еврпейски пътища“ АД. Това ни ограничава вече трети ден да извършваме нашите договорни задължения по изграждащи се строителни обекти в цялата страна.

Преработваният от нас материал е добит както от близката Кариера Белащица Юг, така и от други кариери, нямащи нищо общо с тази в Белащица. Тук е мястото да подчертаем, че производствената и добивната дейност са две различни дейности и се извършват от нас повече от 25 години.

Натискът върху "Европейски пътища“ АД като една от най-големите строителни компании в България да преустанови дейността си е грубо погазване на принципите на частния бизнес в България и е силно притеснителен за бъдещото развитие на частния сектор в държавата. Въвличането на всички възможни институции и специализирани служби в казуса е административна репресия, тъй като без нарочно разпореждане, заповед или друг административен акт на 6 февруари 2022 г. камионите и служителите ни бяха държани повече от осем часа без възможност да бъдат пропуснати.

Ръководството на "Европейски пътища“ АД винаги е било отворено за диалог и обсъждане на важни проблеми с местната общност. Уважаваме правата на всички граждани да протестират и изразяват мнението си, стига с тези си действия да не накърняват правата на останалите. От "Европейски пътища“ АД и браншовата ни организация Българска асоциация за преработка на инертни материали сме поискали среща с министър-председателя и министрите на енергетиката, на околната среда и водите, на икономиката и индустрията и на регионалното развитие и благоустройството, за да се обсъди цялостната държавна политика спрямо нашия ключов сектор от национално значение. За нас е важно да знаем как ще бъдат защитени интересите ни от подобни дискредитиращи действия.

"Европейски пътища“ АД остава отворена за диалог и намиране на решения в така създалата се ситуация, като едновременно с това имаме готовност да предприемем действия в защита на интересите ни, на нарушената търговска и имиджова репутация, както и за компенсиране на огромните вреди и пропуснати ползи, които търпим.


Още по темата: общо новини по темата: 126
19.02.2024 »
26.12.2023 »
31.05.2023 »
26.04.2023 »
12.04.2023 »
14.02.2023 »
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
на 09.02.2022 г.
0
 
 
Нарушени им били правата на частна инициатива. А дали тази дейност не нарушава правата за нормален живот на жителите на Белащица
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
България и Войната в Украйна
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Задържаха журналиста Димитър Стоянов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: