Карбовски си намери майстора! Вижте каква плесница му заши един учител!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (11)
14:03 / 21.12.2020
108367
Математикът Петър Велков, който нашумя и покрай коментарите си за пандемията и смъртността у нас, както и покачване на заболелите, отговори на нападките на журналиста Мартин Карбовски. Повод за реакцията му бе статус във Фейсбук, в който Карбовски се нахвърля върху него, оспорвайки професионалните му качества с въпроса: "Майка ти знае ли какво правиш?!"

Ето какво пише на стената си във Фейсбук Петър Велков:

В отговор на помията, която Мартин Карбовски изля по мой адрес, споделям следните неща:         

Да, г-н Карбовски, аз съм Петър и съм горд да ме наричат учител (19-ят учител в рода ми):

За разлика от Вас – не съм си сменил мнението от началото на пандемията.

За разлика от Вас – съм бил многократно на първа линия доброволец в борбата с вируса.

За разлика от Вас – говоря само факти, прогнози и съвети, базирани на научни изследвания, на образованието си и професионалния си опит в най-различни сфери. Всички неща, за които говоря, вече повече от половин година се случват с ужасяваща точност. Можете да прегледате мненията ми и анализите ми - те са публични.

За разлика от Вас – нямам нищо общо с комунизма.

За разлика от казаното от Вас – на масата с един от най-важните хора в държавата в момента и с председателя на ДеПеСе (въпреки че това не беше смисълът на моето участие и поканата в Панорама) категорично заявих в очите им, че се проваля държавата и те не управляват пандемията професионално, гарнирано с конкретни данни защо.

За разлика от казаното от Вас – последните месеци не спирам да атакувам публично политическо управление на кризата, но и да давам конкретни експертни предложения как да се справим с кризата. Правя го както публично без да се страхувам срещу чии интереси заставам, така го правя и чрез подпомагане на повечето институции, чрез участия в работни групи, допринасяйки за случването на промяна в различни нелепи наредби, процедурни и други нормативни актове от страна на МЗ, МОН итн. Всичко това доброволно в малкото ми свободно време.

За разлика от Вас – моето мнение никога не било конформистко и това може да се провери от всичките ми публично споделени позиции.

За разлика от Вас – в съзнателния ми живот съм протестирал срещу всяка една партия, която е била на власт и винаги ще продължа да го правя, когато властта не служи на народа и е нарушено Правото и Моралът.

За разлика от Вас – предпочитам и съм горд да цитирам не дискредитираното човешко същество като Калин Терзийски – А огромен Човек, гражданин и писател - Георги Господинов. Винаги съм и винаги ще съм горд от това.

За разлика от Вас – аз бих изпитвал срам, ако млад човек се е наел да помага на ДЕЦА, останали сираци, опитвайки се да им осигури стипендия до 18-годишна възраст, борейки се да ги подкрепи в мъката на техните близки (каквато беше основна теза на конкретното ми участие), а аз публично да го оплюя с невъобразима помия…

За разлика от Вас – аз възпитавам човещина, морал, уважение в децата, докато Вие правите точно обратното с много от материалите си.

За разлика от Вас – моята майка е горда с това, което съм, защото то е истинско и човечно. Неподкупно и морално, за разлика от Вас…

С уважение,

Петър, учител

Виж коментарите (11)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Национални новини:
Предлагат по-тежки закони за пияни и дрогирани шофьори
Ще има ли поскъпване на шезлонгите и чадърите, говори министърът
Баташката "Св. Неделя" - църквата, в която влизаш с наведена глав...
Според Атанас Пеканов следващото плащане по ПВУ, ще е наполовина
Надути цени "дерат кожите" на клиенти по Южното Черноморие
Василев за Борисов: Нека да видим програмата му и ще говорим, до ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).