Каракачанов: Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и българите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
22:25 / 20.07.2023
2027
Нали РСМ уж искаше подкрепата на България за членството си в ЕС? Какво нередно има участници в културно начинание да се снимат с български, европейски президент. Дали реакциите биха били същите, ако децата от "Малък битолски Монмартър“ се бяха снимали с президента на Хърватия или Франция например? Това написа в социалните мрежи Красимир Каракачанов, почетният председател на ВМРО.

Острата му реакция е по повод информацията, че МВР на РС Македония е повдигнало обвинение срещу културна институция заради това, че деца от Македония се посетили България и са се срещали с български политици.

Ето цялата публикация на Каракачанов, без редакторска намеса:

Пълно безочие, наглост и съвсем неприкрита омраза към България и българите. На това ставаме свидетели навръх Илинден – денят, в който избухва най-масовото въстание на българите в Македония. Ден, в който отново нямаше общо честване за героите – дедите на християнското население в сегашната РСМ, дали живота си за освобождението на българите и обединение на българския народ.

Македонското вътрешно министерство е образувало дело срещу ръководството на "Малък битолски Монмартър“ за това, че културната институция е водила деца в България и те са срещали с български политици, дори с президента.

Вместо да бъдат приветствани културният обмен, близките връзки и съвместните инициативи, македонското МВР се сезира по публикации в "медии“, че децата, които участват в културното събитие, се били снимали с български политици.

Само да напомня, че според договора за приятелство и добросъседство между Република България и Република Северна Македония от 1 август 2017 г. съвместните чествания на общата ни история трябва да бъдат поощрявани. Но вместо да спазва договора и да допринася за съвместни начинания, тази измислена държава преследва тези, които работят за културата и сближаването на хората от двете страни на границата.

Очевидно Скопие не само че няма намерение да спазва договора, но и засилва натиска, преследването на местните хора с българско самосъзнание и превръща езика на омразата спрямо България в официална своя държавна политика.

Докато българомразката клика е на власт в Скопие, тази държава няма място в Европейския съюз.

Нали РСМ уж искаше подкрепата на България за членството си в ЕС? Какво нередно има участници в културно начинание да се снимат с български, европейски президент. Дали реакциите биха били същите, ако децата от "Малък битолски Монмартър“ се бяха снимали с президента на Хърватия или Франция например?

Виж коментарите (1)

Още по темата (976):
10.05.2024 Пеевски: Няма да допуснем България да бъде употребявана за вътрешнополитически цели в Северна Македония!
20.03.2024 Македонски полицаи пребиха българин
06.03.2024 МнВР: Политици в СРМ отново разпространяват неверни твърдения за България
06.01.2024 Костадин Филипов: Вписването на българите в Конституцията на РСМ се оказа тежък политически провал
13.12.2023 От граждани на РС Македония идват най-много молби за получаване на българско гражданство
24.10.2023 В Северна Македония: България е заплаха, а Сърбия - приятел
Още новини от Национални новини:
Социолог: Затъваме, хора. България си отива пред очите ни
Къде в България се намира "манастирът с дяволите"?
13-годишен ученик е обявен за общодържавно издирване
Важна информация, ако ще сключвате сделка за имот
Министър Гвоздейков за закъснението на влаковете: В понеделник си...
Търговци прехвърлят гръцка ягода в български щайги


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).