ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Канят любителите на жп транспорта в България да участват в конкурс
Автор: Пламена Николова 15:21 / 15.10.2019Коментари (0)2944
©
Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) организира Европейски железопътен фотографски конкурс, в който могат да вземат участие и любителите на железопътния транспорт в България. Целта на конкурса е да стимулира творческото мислене на пътуващите с влак и да разпространи позитивния имидж на железниците в Европа. От изпратените фотографии ще бъдат отличени 12 снимки, подчертававащи темата на фотографския конкурс "Към мобилността с ниски емисии: нека пътуваме из Европа с влак!", които ще бъдат представени на Европейските железопътни награди CER/UNIFE. 

Желаещите да участват в конкурса могат да изпращат своите фотографии на официалната интернет страница на CER на следния електронен адрес: http://www.cer.be/forms/railway-photography-contest. На този адрес участниците трябва да попълнят регистационна форма за конкурса, а за всяка от снимките е необходимо да бъдат посочени дата и място на заснемане. 

Крайният срок за изпращане на снимките е 30 ноември 2019 г. 

Фотографиите на печелившите участници ще бъдат публикувани на официалната интернет страница  на CER (http://www.cer.be/) с посочени имена на фотографите и техните държави, като отличените в съревнованието ще получат парични награди.

В последните две издания на конкурса сред отличените фотографии бяха избрани и български участници. Това е и едно от доказателствата, че при активно участие шансовете на родните представители да бъдат избрани сред най-добрите 12 се увеличават предвид уникалните кадри, които биха могли да предоставят.

Участниците в конкурса трябва да се съобразят със следните условия:

В състезанието се приемат до пет фотографии, които са направени само в страните-членки на Европейския съюз и Албания, Босна и Херцеговина, Грузия, Северна Македония, Молдова, Черна гора, Норвегия, Сърбия, Швейцария, Турция и Украйна;

За участие в конкурса ще бъдат приемани снимки с висока резолюция (с ширина поне 1600 пиксела), като препоръчителен е хоризонтален формат;

Допуснатите снимки не трябва да изобразяват конкретно разпознаваеми влакове и търговски компании;

Необходимо изискване към участниците, е да притежават всички права върху представените фотографии, като гарантират, че те са техен оригинален труд, който не нарушава нечие авторско право;

При снимки, на които присъства разпознаваемо човешко лице, се изисква специалното писмено разрешение на заснетия. Получаването на разрешение е задължение на участника в конкурса, а разрешението се представя в случай, че снимката бъде наградена. 

Общността на европейските железници и инфраструктурни компании (CER) е създадена през 1988 г. CER представлява интересите на своите членове пред Европейския парламент, Европейската комисия и Съвета на министрите на ЕС, както и пред други институции, формиращи европейската политика за железопътния транспорт. Основните цели на CER са защита на интересите на железопътните компании-членки и приоритетно развитие на жп транспорта в Европа, като един от най-сигурните и екологични видове транспорт.

Към настоящият момент в Общността членуват оператори и инфраструктурни управители от страните-членки на ЕС. "Холдинг БДЖ" ЕАД е пълноправен член на CER и участва в дейността на Общността.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Аматьорски футбол
Специализирани полицейски операции в страната
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: