ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Кабинетът успокои: Христо Ботев остава в българските учебници!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:21 / 14.08.2012Коментари (50)7729
©

Зародилата се в интернет дискусия - да отпадне ли творчеството на Христо Ботев от българските учебници по литература, принуди образователния министър да обяснява позицията на кабинета по темата. На извънредна пресконференция Сергей Игнатов заяви, че авторът остава в учебната програма и това е едноличното мнение на правителството:

"Целият ми екип, премиерът, ако не беше зает, щеше да дойде днес и да каже, че Христо Ботев остава в българските учебници, при това непроменен".

Министърът обяви още, че личното му възмущение от изписаното в мрежата го е накарало да прекъсне летния си отпуск и да сложи край на задочния спор в интернет.

"Смятам, че няма да намерите български политик, учител и обикновен гражданин, който да не ни подкрепи. Нашите деца и младите хора трябва да познават историята с конкретните исторически факти така, както е написана от участници през 19 век. Ботев ще се изучава такъв, какъвто е. 

Ще се намери ли някой смел, дори учен, който да подмени текстовете му, така че да звучели по-добре днес на български език? Това е позицията на кабинета Борисов и моя лична позиция. И сме убедени, че никой от следващите правителства няма да посмее да посегне на тези наши светини", коментира Игнатов.



Източник: bTV







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Не може министъра и министерския съвет да не са знаели за пъклените намерения на тази антибългарска комисия.Чакали са да видят реакцията на народа и тогава да реагират. За тази им постъпка - оставка. Вън от органите на управление на България.
0
 
 
То въобще не трябва да има такава дискусия, естествено, че трябва да се изучава, той е един от най-великите българи на всички времена! Горкия Ботев, ако разбере,че въобще се води такава дискусия, ще се завърти в гроба и ще се пита за какво се е борил и дали въобще е имало смисъл...
Aнонимен
на 15.08.2012 г.
0
 
 
вземете и махнете Ботев...сменете го с Листопад и 3 сестри.Трябва да се продължи конспирацията по затъпяване на нацията.Простащина и тъпотии по ТВ каналите,простащина и тъпотия в останалите медии.Нищо добро не чака нация ,която поставя на пиедестал к**ви Златки,к**ви некадърни фолк певици,Чукове,керпедени,некадърни футболистчета и притурките им тинести пропаднали женички.
0
 
 
То без благословията на Бат Бойко не може!!! Той "вездесъщия бащица" трябва да се произнася по всички въпроси и най-вече в полето на образованието, където му е силата!! Засрамете си мин. Игнатов!! Преди време се постави въпросът и за Вазов и "Аз съм българче". Дали няма някои стихове писани от г-н Борисов, да изучават него децата, то вече го има на корицата на учебника по история, защо и да не влезе и в учебниците по литература!! Безобразие!!
0
 
 
УРААААА..... Как е възможно такова обсъждане! И-Д-И-О-Т-И!!!!!
+2
 
 
в основата на това малумие е липса на нацюнално мислене в българия е царството на простотията неважеството да издигнем творчеството на азис за щото е лесно за освояване.....
0
 
 
Ами какво ще ни успокояват някакви кретени дето са си плащали дипломите навремето и не са присъствали на лекциите ако имат и дипломи даже!?
+5
 
 
"Докладът на комисията проучва всички учебници до 7 клас. Той търси дискриминационни елементи по шест основни признака, сред които етнически, религиозен, полов. Към него има поддоклади, разработени от около 12 независими експерти, и именно те изобилстват от понякога доста странни примери. В един от докладите например е посочено, че когато се учи за залавянето на Васил Левски, на децата трябва да бъде обяснено, че османската полиция просто си изпълнява задълженията, а той е нарушител на територията на империята."Някой може ли да ми каже това за ЛЕВСКИ какво е?Тази комисия трябва да се закрие.Писна ми да слушам как не е имало турско иго и ред други глупости.Аз съм БЪЛГАРИН и искам да си знам истинската история ,а не тази ш....та толерантната фалшива история.А,вие?
+3
 
 
АМИ ТОГАВА ПРЕСТАНЕТЕ С ГЛУПОСТИТЕ СИ,КОИТО ПЪРВО ИЗТЪРСИТЕ И ПОСЛЕ ПОД НАТИСКА НА ОБЩЕСТВЕНОТО МНЕНИЕ ОПРОВЕРГАВАТЕ И ОТРИЧАТЕ,ДОСТАТЪЧНО АНТИБЪЛГАРСКА ПОЛИТИКА ВОДИТЕ,НАРАВНО С КОМУНИСТИТЕ,ПИСНА НИ ОТ ВАС БЕЗХАБЕРНИЦИ
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: