КЗП за мобилните оператори: Вдигане на цените със задна дата до момента не се е случвало и сега трябва да бъде пресечено

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:38 / 14.01.2022
2103
"Вдигането на цените със задна дата до момента не се е случвало, ако някой има намерение да се случи, то това намерение трябва да бъде пресечено, тъй като не е законно. Това коментира пред БНР Димитър Маргаритов, председател на Комисията за защита на потребителите.

За да защитим интереса, защото в случая засяга милиони потребители, допуснахме предварително изпълнение на издадените от мен заповеди за тази нелоялна практика.

Това, което имаме като резултат в момента, тъй като компаниите обжалваха въпросните заповеди и наложеното предварително изпълнение е, че съдът е счел и в двата случая, това са два различни състава на Административен съд София-град, че общественият интерес наистина е достатъчно значим, за да не се предприемат такива действия преди да се установи дали са законосъобразни, очевидно последната дума за това ще има съдът."

"Има такава клауза, която операторите сключват с потребителите. Тя предвижда единствено възможността на месечните абонаментни такси с инфлационния индекс, който НСИ обявява официално за предходната година и само толкова.

Нищо повече независимо от това, че част от тези търговци се опитваха да убедят съда и нас колко щадят потребителите, когато с отлагателно действие те им налагат увеличение с индекса за по-миналата година.

Такива неща няма как да се приемат за нормални и те трябва да бъдат така добри да прилагат клаузата, която е написана от самите тях."

Виж коментарите (0)

Още по темата (85):
18.04.2024 ЕС обмисля обединяване на телекомуникационните оператори 
25.03.2024 Отказваме се от мобилни услуги без плащане на неустойки, ето от кога?
19.03.2024 Сериозни промени при договорите за мобилни оператори
18.03.2024 Договорите на телекомите ще гарантират повече баланс и реципрочност за потребителите
21.02.2024 ПП-ДБ с кардинално предложение за договорите с мобилните оператори
20.02.2024 А1 обяви новите тарифи и предложи компенсации
Още новини от Национални новини:
Агнешкото до 28 лева за килограм, но засега!
Теглят номерата на машините за съответствие за предстоящия вот "2...
Борисов: Преговори с ПП-ДБ може да има, но без Петков, Денков и В...
Какво ще се случи с цените на горивата в следващите дни?
Дезинформацията е най-вече за ваксините срещу коклюш
Банкери: Има банки, които дават


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).