ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Известна нашенка влезе в молове в САЩ и Канада и разказа плашещи неща
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:44 / 11.06.2023Коментари (23)4953
©
Журналистът Лияна Панделиева е заедно с дъщеря си на другия край на света - в Северна Америка. Тя използва личния си профил във Фейсбук, за да разкаже на какво са станали свидетели, след като са влезли в моловете в Канада и САЩ. По думите на Панделиева видяното е предизвикало истински шок.

Ето какво написа тя в личния си Фейсбук профил:

Шок, боНба! Буквално.

Влизате в мол - голям, напудрен, лъскав и... кьорав търговец няма. Светлините са приглушени, минавате през огромни площи, гигантски и там няма нито един човек - не да попита дали търсите нещо, или да ви посочи къде е пробната - просто няма никой. Ако нещо ви интересува, вдигате го, гледате, търсите номер, ако се налага ровите по шкафове...

Първата изненада е в Торонто. Молът е точно до хотела и понеже с любимия сме изморени от път и часова разлика, решаваме да пресечем по моста, да хапнем там и да се помотаем, без отново да шофираме.

Първо научаваме, че закриват американския магазин Nordstrom, известен с това, че продава скъпи маркови изделия. Закриват цялата верига в Канада, като уволняват и 2500 служители. Разпродават всичко - от останалата стока през манекените за дрехи, мебелите, щендерите. Там поне пробните работят, защото трябва да разкарат наличностите бързо. Мъж, посветил 29 години от живота си на мъжката секция в магазина с тъжна усмивка казва, че времето хич не е добро за работещи в магазини.

Навлизаме в другата част на мола и се оказва, че освен няколко места за хапване, всички други са без персонал. Обикалям, гледам, пипам, вдигам, местя някакви артикули, бъркам където искам - няма кого да попитам дори за някаква справка.

Е, пристигаме в Щатите и сме вече в Калифорния. С щерката отиваме до мола, за да купи тя още някои дребни неща за сватбата. Този път наистина е стряскащо. Отиваме на щанда на гримовете МАС. Огромна площ и нито един асистент (така беше и в Канада). Сами търсим каквото ни трябва, обслужваме се, намираме спрей за почистване, кърпички, ровим по чекмеджетата, за да открием запечатани артикули. Отсреща е територия за свръх скъпи чанти - можеш да ги правиш каквото си щеш - пак няма кой да види или дори да направи забележка.

Накрая, с много обикаляне, на щанд за диаманти намираме търговка, която хуква с нас, че трябвало да платим на друга каса. На следващия етаж са дрехите, където вече няма нито един човек. Пробните са преградени с мебели. Решавам да пробвам панталон. Събувам своя насред магазина, обувам другия, не ми харесва, връщам го - само ние сме там. Идва девойка, нарамила три рокли и се чуди какво да прави. Щерката пристъпва към пробната и с крак избутва дивана, сложен пред вратите за клиенти и жената влиза.

Може да се каже, че американските молове в традиционно натоварени райони са вече на "командно дишане" - търговци се виждат само при диамантите и скъпите бижута. На по-евтините пак няма никой, всеки пробва каквото си ще. Обяснението на една от служителките беше, че онлайн търговията ги е оставила без клиенти.

Всеки поръчва с безплатна доставка каквото иска, в количества, в каквито иска, каквото не му харесва може да го върне безплатно, никой не му досажда, никой не му дава акъл. "Мисля, че това пак е някаква фаза и в недалечното бъдеще на хората ще им се иска да ходят между щандовете, да говорят с истински човек зад щанда - не е забавно само да натискаш копчета на телефона или компютъра." - каза продавачка, застанала зад пръстени по 3-4 хиляди долара.

В Чикаго туристите са много, но и там натоварени са магазини като Ross, TJ Maxx и Burlington. Традиционно туристи се събират в аутлет центровете във Вегас, например.

Ако можеха американските търговци да видят каква активност е по нашите молове, вероятно те щяха да защитят правото на българите да пътуват безвизово до Щатите 

Между другото, то може да е празно, но в никакъв случай не е по-евтино.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
0
 
 
Ми да им пратим малко братче ди и братчедки и ша са появи персонал!Че и полицай ша дод ат! Само не знам кат замерят полицайте, кво ша им са случи после?
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
+1
 
 
Аз също живея в Канада и всеки месец сме в Америка със семемйството ми. Това са пълни глупости!
Aнонимен
на 13.06.2023 г.
-1
 
 
Е,Лиянче те това е твоята любима Америка!
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
Aнонимен
на 12.06.2023 г.
+1
 
 
Не знам къде са ходили, но от 10 години живея в Канада и нищо подобно не съм виждала. И до Флорида бях преди 2 седмици и пак е пълно навсякъде и с купуващи и с персонал. Тази статия звучи като виц. Или са имали такъв късмет да попадат на затварящи/ фалиращи молове.
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
0
 
 
Загниваща Америка с Канада барабар! Пратиха ни и такъв управленец, за да ни промени по американо-еврейски ! Щото те са цъфнали! Кравари !6538
+1
 
 
тези молове са пълна безсмислица,а у нас още ги строят-докато има будали да им плащат после наеми и селяни да ходят по моловете и да се хвалят после къде са били-така ще е
-1
 
 
Малко неща от онзи край на света достигат до България. И мнозина си мислят, че там всичко е по мед и масло. В действителност и там имат много проблеми, за които тук по много причини не искаме да съобщаваме. Нека някой покаже какво става в един Портланд да кажем. Или Сиатъл. Наркоман до наркоман, търкалящи се по улиците. Когато аз бях там поне ги прибираха. Сега не. Чернилките влизат, пълнят количките и излизат без да плащат. Влакове се обръщат всеки ден по няколко пъти. Канада гори, но Трюдо сменя канадското знаме за 1 месец или година - не успях да чуя. На новия флаг присъстват лгбт символите. Няма значение, че Канада гори, а отровният дим задушава Ню Йорк, а вече стигна и Европа. Все пак почти 5 милиона хектара горят.... Трябваше да обявят дефолт, но с промяна на тавана на държавния дълг им се размина. Не зная дали някой забелязва разликата между това да няма с какво да си платиш сметката и това да не можеш да го направиш, защото са ти блокирали всички сметки по които можеш да се разплатиш :-))))
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
+2
 
 
Е кво е чудното..има камери и никой не плаща за ассистенти вече..като ровите в интернет ассистенти ли има в амазон ,??
Aнонимен
на 11.06.2023 г.
-3
 
 
Наистина е плашещо, но малцина се замислят колко народ ще остане без работа със дигитализаций, изкуствен интелект, онлайн и т.н.Мислят,че е много модерно, напреднало и облекчаващо, но уви.Геноцида напредва по един или друг начин стъпка по стъпка за съжаление.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:
И утре ще вали
13:22 / 09.05.2024

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Тенис от Пловдив и региона
Аматьорски футбол
Милен Цветков загина в жестока катастрофа в София
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: