ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Из витошките села: Дерат елени и вдигат банкети!
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:12 / 10.03.2023Коментари (1)1945
©
Докато Кладнишкият манастир "Св. Николай“ се руши, в двора му дерат елени и се вихрят частни партита. За това сигнализираха хора от витошките села пред "Телеграф“. Медията е получила и снимка, на която се вижда одрано животно, подготвено за "поредния банкет“. Според техния източник това е елен, приготвен за печене.

Цивилен

Миряни разказаха, че са омерзени и почти не стъпват вече в обителта. Местните се оплакаха, че новият свещеник отец Орлин ходел цивилен в енорията, а обителта работела едва ли не само за определен кръг от богоизбрани и заможни люде. Положението тръгнало надолу след смяната на отец Рафаил. Постепенно там започнали да се събират бизнесмени, приближени до "бивши управляващи“, и авджии, които си устройвали угощения.

Кампания

На фона на тези тревожни сигнали във Фейсбук от 4 дни тръгна кампания за набиране на средства за святото място от новосъздаден профил "Кладнишки Манастир Свети Николай". От публикацията става ясно, че новият свещеник Орлин Алексиев иска да прави кухня за бедни, но нямало къде тя да се помещава. Заради това сега искал да възстанови магерницата и няколко стаи в манастира. "Телеграф“ опита да се свърже с духовника на указания телефон, но той категорично отказа да говори с мотива, че думите му могат да бъдат извадени от контекста. А накрая се тросна, че чака майстори и нямал време.

В стремежа си да получим повече информация се свързахме и с бившия игумен отец Рафаил Стефанов. Той не бе изненадан от разрухата в обителта и вихрещите се светотатствени практики. От думите му стана ясно, че манастирът е обсебен от църковно настоятелство, чиито членове гравитирали към Държавното ловно стопанство "Витошка-Студена“.

Фигурант

"Сложиха си свещеник за фигурант, който подписва каквото тази мафия му даде. Това, което аз 9 години не допуснах, се случи. Но реално нещата бяха предадени отвътре от митрополията“, сподели 55-годишният отец. Информира, че заповедта за освобождаването си е получил през 2019 г., но без мотиви.

"Бях изгонен заради една обществена поръчка. Реално искаха да се ремонтира и реставрира манастирът от фирма, която няма лиценз за работа с паметници на културата. Цялата работа бе да се усвоят едни пари, които бяха отпуснати от междуведомствената комисия след земетресението. Доколкото зная, обществената поръчка дойде от ГЕРБ, но аз отказах да пусна фирмата, която довчера е лепила изолация в Перник, а сега иска да влезе в манастир. До последно се съпротивлявах и накрая ме махнаха“, даде своята гледна точка свещеникът.

В Кладнишкия манастир се намира единственото трилико изображение в България на Св. Троица - Бог Отец, Син и Светия Дух, като един човек с три лица.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 12.03.2023 г.
0
 
 
Нищо чудно, че християнството не е толкова влиятелно! Заради такива алчни безбожници много хора не ходят вече на църква!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Изграждат кръгово кръстовище на Кукленско шосе
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: