ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Инструктори трошат таблети и камери
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:42 / 04.07.2014Коментари (3)3671
© Plovdiv24.bg
След въвеждането на електронната система за изпитите за шофьорска книжка недоволни изпитващи са потрошили 3 таблета и 5 камери. Това съобщи вчера директорът на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" Димитър Ганев.

Според него много от хората в комисиите не могат да боравят изобщо с техниката, защото са компютърно неграмотни. В 4 области на страната - Пазарджик, Търговище, Добрич и Варна, има недостиг на хора, които да изпитват кандидат-шофьорите, защото нямат материален интерес да участват.

Новата организация за провеждане на практически шофьорски изпити действа от 1 юни. При нея се използват таблети, на които се вписват резултатите, вместо старите хартиени бланки. Редът на явяване на кандидатите, както и кой изпитващ в кой учебен център ще изпитва, се определят от електронен жребий.

По думите на Ганев все още не е ясно дали с въвеждането на електронната система ще намалее и корупцията на изпитите за правоспособност на управление на автомобил.

Относно изискването на гръцките власти да искат при проверка големия талон на автомобилите транспортният министър Данаил Папазов коментира, че пропускът е наш. "Те имат право да го искат и затова вече сме направили предложения за промяна на законодателството ни", поясни той.

Според шефа на ИА "Автомобилна администрация" Димитър Ганев проблемът е в МВР, защото той касае документите за регистрация на автомобилите, издавани от тях. "Колегите вече готвят нови варианти, като в тях ще бъдат включени данните, за които настояват от Гърция", добави той и поясни, че тази информация се изисква по една от евродирективите, засягаща сектора.

За друг транспортен проблем - този с товарните автопревози от и за съседна Турция, Данаил Папазов поясни, че на държавно ниво няма противоречия.

"Противоречията са в непримиримите искания на браншовите организация в двете страни", каза той.

"Без да се направи отстъпка от тях, няма как да се подпише споразумение, което да действа по-дълъг период от време", добави министърът.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 05.07.2014 г.
0
 
 
щом са компютърно неграмотни шута в г*за
Aнонимен
на 04.07.2014 г.
0
 
 
Във Велико Търново и други области , нововъведените техники провалиха изпитите защото са с лошо качество ? Фирмата доставчик на техниката не компенсира изпитвани и частни фирми за загубеното време и похабени нерви ? От времето на Цветков , който купи камерите от същата фирма и го уволниха поради корупция и некомпетентност,една и съща фирма печели държавните поръчки ?
Aнонимен
на 04.07.2014 г.
+5
 
 
Димитър Ганев дори няма образование свързано с транспорта ? В Бургас от 4 таблета, 3 не работеха и бяха подменени от фирмата доставчик! С тези "таблети" в Китай си играят децата и не са за сериозна работа! За да се яви на изпит , въпреки , че отговаря на изискванията и си е платил изпитна такса , всеки трябва да си купи и ваучер за услуга, която повечето хора не ползват? Така ИААА-София гарантира на фирмата на червения депутат над един милион лева печалба годишно от над 200 000 изпита за водачи на МПС ?Подобни камери има в около три страни от ЕС, но не с подобно качество ? Каква е комисионната за шефовете на ИААА-София и министъра на транспорта от министър Цветков , Московски и Папазов ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Дете от Враца бе простреляно в главата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: