ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Индийската подправка, която обожаваме в българската кухня | ||||||
| ||||||
Корените на кърито може да проследим в индийската кухня, откъдето се смята, че произлиза. Днес обаче тази ароматна смес се използва дори повече в азиатската и южноамериканската кулинария. С името Къри се обозначава и ястието със сос, приготвено с едноименната подправка. Най-много и различни рецепти с къри има в кухните не само на Индия и Китай, а на Мексико, Тайланд и на Антилските острови, разясняват експертите от gotvach.bg. Всъщност всяка смес къри има своя отделна самоличност, която допълва и завършва кулинарната магия на основните продукти, с които се приготвя ястието – месо, риба, пиле, зеленчуци, ориз, боб и др. Стара традиция в Япония изисква кърито да се консумира 125 пъти годишно, като в страната то най-често се съчетава с ориз и мариновани зеленчуци. В британската кухня къри се нарича сос за месо, който основно се състои от чесън и джинджифил. |
Зареждане! Моля, изчакайте ...
Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
Още новини от Национални новини:
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
18-годишна шофьорка прегази две момичета в Пловдивско!
11:26 / 07.05.2024
Сестрата на Маги от "Ергенът" - невероятна красавица
08:42 / 06.05.2024
Къща или бебе? Певецът Миро готви изненада
11:47 / 06.05.2024
Meteo Bulgaria: Слагайте мрежите и покривайте зеленчуците!
15:57 / 07.05.2024
Актуални теми
Абонамент
Анкета