ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Илиана Раева заподозря Нешка Робева в шпионаж, метафоричният отговор е съкрушителен!
Автор: Васил Динев 16:15 / 04.02.2018Коментари (7)15095
©
Легендарната треньорка по художествена гимнастика Нешка Робева отговори индиректно и афористично на ученичката си Илиана Раева във Фейсбук. Ден по-рано, буквално часове след новината, че Робева е назначена за треньор на ансамбъла на Германия, Раева написа, че въпреки молбите й някой е заснел контролното състезание на българския ансамбъл, за да го предостави на български специалист, който не бил уверен как ще се справи с новата си работа. И двете легенди на българската художествена гимнастика не споменават имена, но очевидно имат предвид една друга. 

Ето текста на отговора на Нешка Робева:

"Приятели, че вестниците и медиите търсят сензации, затова и често фабрикуват скандали, това вече и децата го знаят. Но че в подобен "скандал", може да бъде забъркано моето име, няма друго обяснение, освен едно. Колкото и неудобно да се чувствам, ще го споделя с вас. Наскоро четох за някакво световно проучване, на базата, на което изследователите стигнали до интересни изводи, от които силно се заинтересувах. 

Може би, защото най-после получих обяснение за някои мои, на пръв поглед не дотам добри качества и страдания. Трябва да призная, че от малка мразя спането. Приемах го като изгубено за игрите време.. Сега - обратното. Искам, умирам от умора, но не мога да спя... Знаете ли какво открили учените? Това било присъщо на хората с развит интелект?! От най-ранна възраст.

Раснах в семейство, където жената т.е. майка ми беше с македонско потекло. Гледаха ме сестрите й и винаги отнасях караниците, защото съм била много разхвърляна. Леля ми казваше, че редът в един дом се дължал само на едно-единствено, простичко правило "Винаги навреме и на място". При мен лошото беше, че като се заиграех, зачетях или замечтаех, забравях времето. А за мястото? Често се чудех - къде беше то? Сега е още по- лошо. Държа обувките в ръка и стоя пред хладилника?! Дъщеря ми понякога идва у дома. Влизам - къщата блести от чистота и подреденост. Докато не се наложи да потърся нещо. 

Разбира се, не го намирам, развъртя се, къщата от ужас вирва крака и всичко си отива на мястото. Та, учените приписват тази разхвърляност на хората с още по- развит интелект. Това, разбира се, още повече повиши самочувствието ми, докато не прочетох, че супер интелигентните, често се забърквали в скандали... Със съжаление установих, че явно съм започнала главоломно да губя IQ си. Около мен тишина и спокойствие и никакъв изглед, макар и за лек скандал... Народът ни в такива случаи обаче казва "Те ти, булка, Спасовден." Е, след като аз се отказах от скандалите, те ме намериха само и само за да мога да се изфукам, че притежавам всички качества на най-високо развития интелект. Простете, не исках да се хваля, но някои хора се постараха вместо мен.

Робувайки на собствената си параноя от неочаквано развенчаване, същите ми спретнаха поредния скандал, като не пожалиха ни Мая Плисецкая, ни Анелия Раленкова, ни Морис Бежар... Не пожалиха и себе си, разбира се. Болерото на Бежар - това от което бях повлияна в постановката с лента на Анелия, което съм гледала десетки, не, стотици пъти, се изпълняваше от изключителния танцьор Джордж Дон. Французите му казват Жорж Дон, а истинското му име е Хорхе Дон. А самият Морис Бежар беше пожелал да се запознае с интерпретатора на неговото "Болеро" в художествената гимнастика... Не е зле да видите и "Арабеск" и там повлияването е осезаемо. И на още много места по света...

Някой с по-високо IQ, е казал на Мадам, че "Болерото" се изпълнява от Мая Плисецкая... Да, така е, но от нея се опитах да взаимствам ръцете и преживяването в "Лебеда" и да го поставя на една от моите състезателки... Не беше дорасла... Така и недорасна... Освен в собствените си очи и глупост... Когато на един човек знанията му достигат дотам, че да бърка "Капут" на Малапарте с "Капиталът" и когато в наивното си невежество поставя Хитлер като вдъхновител на Маркс, може да предизвика лека усмивка и извинение с възрастта. Но когато порасне и започне да говори на висок глас глупости, е хубаво някой да му припомни една сладка и поучителна детска песничка. "Във реката ни пенлива... и т.н."

Що се отнася до това, че съм поела работата с немския национален отбор, няма място нито за драми, нито за страхове. "Колежката" е оставила отбора в такова състояние, че само Бог може да им помогне за краткото време, което остава да Световната купа в София. Наех се да оправя, доколкото мога, забърканата от друга българка каша, защото аз поставих съчетанията. Благодаря за съчувствието. Не съм сигурна доколко ще успея. И като последно. Когато бях ученичка, разделяха хората, които правеха танци, на стъпкари и на хореографи. 

Същото е и в гимнастиката. Под слънцето нищо ново. Или всичко ново е добре забравено старо. Един, два или пет-десет елемента не могат да направят нито една композиция. Затова е хубаво някои параноици да погледат, да послушат, пък и да попрочетат нещо повече от предговора на една книжка... А поучителната детска песничка завършва с "... и недей да крякаш вече, че се чува надалече".


Още по темата: общо новини по темата: 82
04.12.2020 »
13.11.2020 »
11.09.2020 »
12.05.2020 »
14.03.2020 »
02.03.2020 »
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Хе хе хе, след тоя "картеч" Раева е родила един таралеж и две кученца, най-малко :-)))))))
0
 
 
Нешке, покажи им на младите коя си и какво можеш! Молим те!!!!!
-1
 
 
съжалявам!Нешка има ГРЕШКА.Тя няколко пъти прави непростими грешки барековски истории.Тя за мен е БИТА КАРТА.Жалко че някога е била добра състезателка.Но НЕ НАЙ-ДОБРАТА.Не забравяйте МАРИЯ ГИГОВА.Нешка е бела добра НО ВИНАГИ ВТОРА!А пък втората Раева да си спомни гафа със съпруга и Наско Сираков също добър футболист.И винаги съм казвал ПУСНИ 5лв.между две такива бити карти и им гледай СЕИРА!
-3
 
 
соц.възпитанички,геройки на соц."труд"....нежни и кадърни кобри,които забравиха благоПриличието и сега ще се изядат заради конкуренцията!Соц-а не прощава!
Aнонимен
на 04.02.2018 г.
-2
 
 
Тя нали се беше отказала вече....то не беше БСП...после Бареков..сега пак в гимнастиката...
Aнонимен
на 04.02.2018 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: