ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Христо Иванов за казуса "Росенец": Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия, за да се осигури достъп
Автор: Гено Петров 11:39 / 04.08.2020Коментари (11)6215
© Plovdiv24.bg
Научихме, че отново пътят към плажа на "Росенец" е блокиран. Трябва да се разреши достъпът на гражданите до него. Днес ще отидем отново там. Министерството на регионалното развитие се изненада, че там има плаж. Казусът е прехвърлен на Министерство на туризма, което не е могло да стигне до там. Също заради тази ограда. Това не е единствената сграда в България с незаконни елементи. Този казус е емблематичен. Това каза Христо Иванов, който бе на импровизирана пресконференция заедно с общинския съветник Димитър Найденов пред община Бургас, предаде репортер на Burgas24.bg.

Нямаме отговор от областния управител дали са предприети действия за изземане на имота, който е публична-държавна собственост. Пуснали сме сигнал до кмета на Бургас за изземване на пътя, който е публично-общинска собственост. Той твърди, че не можел да го изземе, защото има ПУП, който се обжалвал. От ДНСК и кмета на Община Бургас сме поискали да се провери какво е състоянието на сградата, защо не е въведена в експлоатация и да се уточни има ли АКТ 16, посочи Иванов.  Димитър Найденов допълни, че имотът в обитаем очевидно от години и възниква въпросът дали Община Бургас си събира дължимите вземания. От  Администрацията на Николов твърдели, че не тя не е въведена в експлоатация.

Става дума за едно лице (почетният председател на ДПС - Ахмед Доган), една система, която е изключвала държавата, за да си осигури това нещо там. Няма нищо незаконно там. Нашето настояване е цялата територия да се регулира. Държавата да си свърши работата. Няма действие за актуване на плажа, няма действие по отношения на яхтеното пристанище. Кметът на Бургас не предприема достатъчно действия да се осигури достъп. Заместник-министър Нанков продължава да си пуска отпуски и не носи никаква отговорност. Ако продължават да слагат огради, ще продължим да идваме, докато не се разреши този казус. Тази сграда трябва да е с АКТ 16 и всеки български гражданин да има достъп до него. Ще открием банкова сметка за издигане на пилона, на който да се окачи българското знаме на плажа, категоричен е Иванов.

Нямаме информация да Доган и Пеевски са си снели охраната от НСО. Не знам какво става и с хората, които ни блъскаха на плажа" НСО отказа да ни даде информация за това колко е струвала охраната им на нас, допълни още той

Каквито и ремонтни дейности да вървят в този имот, няма правно основание, на което пътят да бъде ограждан. Достъпът трябва да свободен за всички граждани. Оградата е на пътя, залепена е схема, приличаща на рисунка. Тя не е съгласувана с Община Бургас. Държавата трябва да се сезира и да си припознае имота, допълни го Димитър Найденов.



Още по темата: общо новини по темата: 34
10.11.2023 »
04.04.2022 »
04.04.2022 »
23.03.2022 »
22.03.2022 »
29.12.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Христо Иванов си подаде оставката като правосъден министър, защото не беше съгласен с политиката на Борисов.
+1
 
 
Тоя мишок, като беше прав осъден министър, защо си траеше, а сега циркове разиграва?! Колкото до бургаския кмет, всеки може да прецени читав ли е или не, като провери бургазлии, как мощно си го избраха.
-3
 
 
След този скандал, стана напълно ясно едно: Бургас има най -корумпирания, най - лакомия и алчен и най - надупен Кмет.
+2
 
 
Марш този път в Созопол при Прокопиев. И там е същото, защо само при единия???
+1
 
 
Държавата наистина е напълно изключена! Сградата не била въведена в експлоатация, заявено от кмета, но за сметка на това СЕ ЕКСПЛОАТИРА, при това от години, та чак и лед за уискито се приготвя! Има забрана не въведените сгради в експлоатация да се включват в електроразпеределителната и водоснабдителната мрежа! Министрества нямат достъп до брега, защото пътят бил заграден поради ремонт на сграда, която обаче не е въведена в експолатация! Т.е. това нещо по документи не е сграда, а все още е строеж. Което означава, че документите за ремонта трябва да са за ремонт на строеж, а не на сграда! Е да, ама допълнително строително разрешение за ремонт на строеж не съществува! Уплетени са в лъжи! Ей този конкретен казус трябва да се постави като искане от страна на протестиращите, за да бъде принудена държавата да се включи!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
Тестват новите сирени за ранно предупреждение
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: