ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Христо Иванов: Настояваме за натовски контингент в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:24 / 25.02.2022Коментари (3)1921
©
Ще настояваме България да покани многонационален НАТО-вски контингент. Това заяви в интервю за Би Ти Ви от името на своята политическа формация съпредседателят на “Демократична България" Христо Иванов.

Според него има множество причини да сме притеснени, защото си имаме работа с диктатор в Кремъл, който се държи непредсказуемо, погазвайки установения международния ред след Втората световна война. Путин иска свят на силата, на доминацията, на страха, на 19 век и сфери на влияние. Украйна обаче е само върхът на айсберга, той иска Източна Европа да бъде периферия, това е и война за Източна Европа, каза Иванов.

По думите му, светът се намира в нова реалност, към която България, ЕС и НАТО трябва да се адаптират.

“Трябва да оценим рисковете си и какво сме готови да направим, за да защитаваме свободата си. Мислехме си, че свободата е нещо естествено, като дъжда и слънцето", каза Иванов.

Съпредседателят на “Демократична България" заяви в кулоарите на парламента пред микрофоните и на други медии, че ще формацията ще настоява пред коалиционните партньори за поканване на натовски сили в България, за спешно превъоръжаване на българските въоръжени сили и за укрепване на капацитета на специалните служби, включително чрез очистването им от чуждо влияние. Иванов отново подчерта, че “Демократична България" очаква по-адекватно поведение от военния министър Стефан Янев, защото, по думите му, когато цял свят говори за война, ако се снишим, това няма да ни защити.

“Имаме много добра позиция на премиера по цялата криза и консолидирана позиция на парламента. Това, че има разлики между партиите в тази сложна коалиция, не е новина. Новината обаче е, че въпреки тях декларацията на Народното събрание срещу инвазията на Русия обедини управляващи и опозиция", подчерта Христо Иванов.

Той похвали и работата на правителството като цяло, което от самото начало на работата си много ясно е идентифицирало проблема със стратегическата енергийна зависимост на България от Русия, но че тя няма как да се преодолее за седмици след пропилени десетилетия.

Иванов коментира и гласувания в рамките на Бюджет 2022 по предложение на управляващата коалиция “празен чек" - пари от допълнителни приходи да се ползват от правителството за дейности, свързани с международната криза.

“Изброен е много широк спектър от нужди, които да се посрещнат, свързани както с наши сънародници в Украйна - с българско гражданство или от български произход, така и като хуманитарна помощ за Украйна, за бежанци, както и за други аспекти на икономиката и сигурността. Много се радваме, че този текст беше подкрепен от почти цялата парламентарна зала и има голяма легитимност", каза лидерът на “Да България".

Иванов бе помолен да коментира и върнатия допуск до класифицирана информация на Сотир Цацаров. Без да коментира казуса по същество, той припомни как през 2014 г. за 6 дни е издаден допуск до класифицирана информация на Делян Пеевски. И обясни, че по закон такъв допуск не включва проверка за корупционна уязвимост, а връщането му не е индулгенция за липсата на такава. Това според Иванов трябва да се промени, защото корупцията е основен риск за нашата национална сигурност. А процедурата по допуск за класифицирана информация е един от кадровите елементи на гарантирането на национална сигурност.


Още по темата: общо новини по темата: 73
16.04.2022 »
29.03.2022 »
19.02.2022 »
17.02.2022 »
17.02.2022 »
17.02.2022 »
предишна страница [ 1/13 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 27.02.2022 г.
0
 
 
Настоявай някой да ти налее малко мозък на тебе. И ти като Кирилчо устата взе ти изпреварва акъла. Нещо май препратка а??? Що дето някой го е натопорил изкате да си сложите голия Г. з. Защо правите всичко възможно да ви забележат от кремъл?? Мислите ли че не са?? Изкате да ви го кажат ли вече??? Аман от гъзоблизци 45 години близахте на СССР СЕГА БЛИЖИТЕ НА НАТО И САЩ. ДО КОГА ЩЕ СТЕ ШУТОВЕ БРЕ??? ВРЕМЕ Е ДА МИСЛИТЕ ЗА ИНТЕРЕСИТЕ НА България И ЗА НАРОДА И. И ВИЕ ЛИ СТЕ ПОРЕДНИТЕ ПОДМЕТКИ СЪС ЧУЖДИ ГОСПОДАРИ
0
 
 
Не е само това ,безплатен обяд само за доказано бедни .Искат база да си платят наема за ползването и тя минава под пряк надзор на българските военни ,ние презервативи ли сме ли сме или партйори ....... обявяват я за защитна - ок но без право на нападателно оръжие
Aнонимен
на 25.02.2022 г.
+1
 
 
За какво му е НАТО-всеки контингент у нас? Ние сме част от НАТО. Всеки български войник е войник на НАТО. Ние сме защитени чрез договора ни с НАТО. Плюс това у нас постоянно има американски войници, и други при учение, понякога много. Излиза, че Христо Иванов използва момента да подготви хората за още една американска база у нас, отбранителна, но с нападателни ракети?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: