ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Енергото осъди свой абонат заради скандално видео във Facebook
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:42 / 09.02.2024Коментари (0)2520
© NOVA
Енергодружество съди свой абонат за публикуван клип във Facebook. Снежната буря в края на ноември миналата година остави много населени места без ток. Едно от тях беше русенското село Червена вода. Екипи на "ЕНЕРГО-ПРО" възстановили захранването, но само на част от селото. В района, където живее Георги Георгиев, къщите дни наред били без електричество. В същото време търпял и загуби, защото бизнесът му също зависел от електричеството. Затова той отишъл в клиентски център в Русе, настоял да му бъде пуснат токът, поискал обезщетение и снимал с телефона си целия разговор.

Заради това, че е споделил клипа в социална мрежа, Георги казва, че "ЕНЕРГО-ПРО" завежда срещу него две дела. "Ще ме съдят за защита на личните данни, задето съм ги снимал, и за закана за убийство. На клипа се вижда, че няма въобще никаква закана за убийство", посочва пред NOVA клиентът на енергодружеството.

Георги подчерта, че офисът на енергото е публично място и след като клиентите могат да бъдат снимани от камерите за видеонаблюдение, така и служителите на каса - също. Недоумява с какво е навредил на касиерката, след като е пуснал в публичното пространство разговора си с нея. "Нищо лошо не съм направил - нито съм я обидил жената, нищо против нея нямам. Тя с отговорите си ме провокираше да бъда малко по остър", допълни Георгиев.

В позиция до NOVA от "ЕНЕРГО-ПРО" се казва:

"Сигнализирахме прокуратурата, защото категорично не приемаме отправянето на заплахи към служители на дружествата от Групата като начин за изразяване на недоволство. Непряко се възпрепятства и упражняването на трудовите права на засегнатите от заканата служители на електроразпределителното дружество, а публичното засягане на авторитета на дружеството е последваща предпоставка за затруднения при работата в извънредни ситуации.

В създадената форсмажорна ситуация през ноември миналата година с мащабни щети по електроразпределителната мрежа, служителите на ЕРП "Север" срещнаха редица обективни трудности и препятствия при възстановяване на електрозахранването в множество населени места едновременно. Въпреки това, те работиха при изключително тежки  условия за отстраняване на авариите, често пъти и с риск за здравето и живота си. Да се използва подобна ситуация за насаждане на обществена омраза към енергийното дружество и да се всява страх у служителите е силно неприемливо и при подобни нарушения на закона "ЕНЕРГО-ПРО" ще продължава да търси своите права по съдебен път, така както предполага всеки демократичен ред".

В края на ноември миналата година десетки семейства в Червена вода, както това на Георги, останаха без ток заради снежната буря. Мнозина се оплакаха от чести спирания на елекричеството и преди бурята и повредени електроуреди. Поискаха обезщетения. "Аз също съм дал на адвокатката ми за обезщетения. Бил съм винаги коректен, не съм спирал да си плащам тока. Гледат да ме мачкат – това е", каза още мъжът, срещу когото завеждат дела.


Още по темата: общо новини по темата: 537
21.04.2024 »
01.04.2024 »
01.04.2024 »
25.03.2024 »
24.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/90 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: