ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Екстремно офроуд преживяване по участъка на "Европейски пътища" от пътя Видин-Ботевград
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:31 / 29.03.2023Коментари (0)1848
Като в забележителен декор на мащабна холивудска продукция – така заявиха, че се чувстват участниците в уникалното офроуд изживяване, което съчета по забележителен начин мащабите на впечатляващо пътно строителството с безкомпромисните качества на новия Ford Ranger Raptor.

Това се случи на Лот 2 от високоскоростния път Видин-Ботевград, който бе избран от вносителя на автомобили Ford за България - Moto-Pfohe  - за специална офроуд площадка при представянето на новия модел Ford Ranger Raptor. Автомобилът притежава специално разработен би-турбо 3,0-литров V6 бензинов двигател и 10-степенна автоматична скоростна кутия, снабден в със 7 режима на шофиране, 4 режима на задвижване, блокаж на преден и заден дифиринциал при задвижване 4х4 и 2.5-инчови амортисьори FOX.

Участниците в екстремното автомобилно изживяване от специализираните медии се потопиха в естествения декор на строителната площадка на един от най-сложните участъци от пътя Видин-Ботевград – този между с. Люти дол и гр. Мездра. Той се изпълнява от обединение, включващо три компании - "Европейски Пътища“, "Водно Строителство – Благоевград“ и словашкото дружество "Вахостав“, а общата му дължина е над 13 км.

"Както сами ще се уверите, доста усилено работим по трасето. То включва множество взривявания на скална маса, изграждането на седем мостови съоръжения, два тунела и три пътни възела на две нива. Благодарим на екипа на Moto-Pfohe за идеята да направим тук този тест драйв, тъй като така не само ще се насладите на пълната гама от възможности на автомобилите, но и ще видите съвсем отблизо мащаба на нашата работа“, каза при посрещането на журналистите Кристина Иванчева, ръководител на обединението от строителни компании и част от борда на "Европейски пътища“.    

Представителите на медиите не само изпробваха всички възможности на автомобилите да минава безпрепятствено през пресечени и труднопроходими местности върху различни настилки и в различен режим на движение, но и останаха впечатлени от качеството на техническото изпълнение на строителния обект. В момента там е позициониран професионален екип от 130 работници заедно с над 120 единици тежка техника и специализирана механизация. На обекта от "Европейски пътища“ са разположили и собствена асфалтова база с капацитет 300 т. на час и автоматизиран бетонов възел с капацитет 100 куб. на час. С цел опазване на природата, изваденият материал от трасето се преработва и се влага отново в обекта.

А след като възложителят осигури и последните разрешителни за строеж в няколко от подучастъците, от компанията "Европейски пътища“ изразяват готовност да завършат обекта качествено и в максимално кратки срокове. Те поясниха, че в останалите отсечки от трасето работата е завършена на 80%.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Поскъпване на хранителните продукти
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Правят чисто нова улица в Пловдив до меката на шопинга
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: