ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дясната ръка на Слави посече жестоко Кирил Петков
Автор: Екип Plovdiv24.bg 19:24 / 04.11.2021Коментари (0)3985
© БГНЕС
"В парламента гласувахме Изборния кодекс. Тия разписки са "контролни". Те са за сравняване и излиза като бройка от машинния протокол. Това нямаше да повлияе на изборите, защото е контролен механизъм", заяви зам.-председателят на "Има такъв народ" (ИТН)Тошко Йорданов, попитан защо Централната избирателна комисия (ЦИК) гласува да се броят разписките, въпреки, че в парламента гласуваха срещу това. 

 

"По този начин ще отпаднат всички съмнения", допълни той пред Цветанка Ризова по бТВ. 

"Много неща се изговориха за машините. Единственият вариант да отпаднат съмненията е да се направят такива разписки. Ако се направи това, никой от ГЕРБ не може да каже, че вотът е манипулиран. В този контрол няма нищо лошо. Не разбирам защо да не се направи този списък", каза Йорданов. 

"Служебното правителство можеше да действа по-добре. Те се оправдават с това, че няма парламент, но разполагат с всички правомощия да действат. Има мерки, които в извънредна ситуация законът им позволява да овладеят кризата. Не им трябва парламент.

Вкараха страната в ситуация, в която следващия кабинет може да се оправи с цените на тока, което е безобразие. Инфлацията се увеличава, работодателите издишат, затварят се малките бизнеси, една наредба на ГЕРБ ги задължава да не купуват ток на свободния пазар. Ток на 55 лв. от АЕЦ "Козлодуй" в сравнение с такъв за 450 лв.", заяви той. 

"Много експерти, включително и нашите, смятаха, че трябва да има една болница, която да поема всички болни от коронавирус. Никой не може да ме убеди, че в "Пирогов" трябва да има ковид отделение. Спешната помощ, която обслужва 2 милиона българи. Зеленият сертификат беше вкаран за пътуване в чужбина, после решиха да го ползват за бизнесите.

Как бизнесът ще се издържа от 20% ваксинирани? Това е много необмислено решение. Факт е, че един ваксиниран може да се разболее и да е вирусоносител. Защо единият да има достъп до работа, а другия да няма. Защо не се прилага т-клетъчния имунитет? Признава се само ваксина. Има нужните доказателства, че хора, преболедували коронавирус имат траен имунитет. Можеше да го направят по-добре и да сработи по-добре", обясни Йорданов по повод здравната криза у нас.  

"Искам някой да излезе и да каже кога Слави и партията ИТН са казали нещо и са направили друго. Като сравним Радев с другите кандидати и върнем времето на протестите, когато застана с хората, постъпи мъжки. Каква е причината да си оттеглим подкрепата от Румен Радев? Още повече, сравнете го с другите мандати", допълни Йорданов. 

Според него, ИТН си е взела поука от миналите избори и ще се бори за правителство след тези.

"Мотивацията и посоката, в която ще действаме, е смирение. Другата поука е, че нещата трябва да бъдат максимално публични. Не можем да имаме доверие на част от хората, които могат да ни бъдат коалиционни партньори. Ние на срещите нямахме разминавания, после се появи дългата ръка на ДПС, късия крак на Баба Яга и т.н.", заяви той.  

"Можете да извадите архивите си и да видите как твърдят, че не искат конкретни имена да предлагат. Единственото изискване, което имат, е в кабинета ни да няма хора, свързани с бившата ДС. После се започна кой ни харесва, кой не ни харесва, после Христо Иванов каза, че трябва да одобри всичките имена. Това стана в парламентарната стая в деня, в който отидохме да взимаме мандата. Бяхме 5-6 човека", разкри той. 

Той припомни, че ИТН е твърда в това да не води преговори с ДПС и ГЕРБ. 

"Най-логично е това правителство да е коалиционно. Ако е коалиционно, всяка една част от коалицията ще има определена тежест спрямо броя си депутати, съответно и с министри. Ние смятаме, че трябва да бъде експертно правителство. Давам пример, но говоря наизуст. Ива Митева е прекрасен юрист и експерт и звучи логично за министър на правосъдието, но не звучи логично като министър на културата. Искаме експертно правителство", обяви Йорданов.  

Тошко Йорданов каза, че първо, трябва да минат изборите, за да стане ясно каква е ситуацията за евентуално съставяне на кабинет.

"На последните избори видях, че едни думи казани преди изборите, не означават нищо след изборите. Във всеки един сектор има задачи, които могат да бъдат отложени. Трябва да има степенуване", обясни той. 

"Трябва да се разберем и да направим кабинет, защото страната е в криза. Що се отнася до Кирил Петков, надявам се да има разум и да прецени, че може би не е много добре да участва като министър, защото има едни морални императиви, които не е хубаво да се нарушават. Те двамата с Асен Василев не са цялата партия и това не означава, че не може да излъчим правителство. Надявам се да има разговори от всички страни. Не би било добре да бъде предлаган за министър с нещото, което се случи. Като се стигне до разговори, не знам. Ще се правят компромиси, за да се случат нещата", завърши Тошко Йорданов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: