ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Драгомир Стойнев: Договорът с "Газпром" е прекъснат без официално решение на МС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 18:33 / 17.11.2022Коментари (0)1341
© БНТ
"Договорът с "Газпром“ е прекъснат без официално решение на МС. Странно как така вместо "Булгаргаз“, частна компания резервира капацитет. Това означава, че те предварително са имали нужната информация и затова трябва някои хора да отговарят. Имаме си следствени органи – те да преценят дали са нарушени законите.“ Това заяви народният представител от "БСП за България“ Драгомир Стойнев по време на изслушването на министъра на енергетиката в парламента.

По думите на народния представител от левицата Борислав Гуцанов, едно от най-големите газонаходища е било “Галата“, на след изчерпването му, то е било затопено по един безпрецедентен начин. "Има още 3 сондажа – би ли могло да стане така, че ако не е възможно голямото газонаходище да бъде използвано като газохранилище, другите 3 сондажи да се използват за такова?“, обърна се социалистът към министър Христов и продължи: "Тъй като в Чирен не е достатъчен капацитета, а в "Галата“ имаше възможност да се стигне до 1.5 млрд., което е едно сериозно газохранилище. Ще се потърси ли отговорност на хората, които са взели решение за затопяването на това газонаходище? След като еднолично се взе решение от министър-председателя Петков да се спрат плащанията в рубли, това нанесе ли щета на българската икономика и държава?“, попита още той.

От парламентарната трибуна Стойнев посочи, че на пазара на електроенергия има подкрепа за небитовите потребители и отправи въпрос към министър Христов дали е било необходимо тази подкрепа да бъде и за потребителите на пазара на природен газ. "За да се подпомагат небитовите потребители, които виждайки, че нямат подкрепа от страна на държавата, преминават на ел. енергия. Енергетиката бе тема, която беше присвоена от ПП, които не се вслушваха в мнението на коалиционните партньори и сега виждаме какво се случва“, коментира той и допълни, че дебатът трябва да бъде около въпроса защо България продължава да бъде най-бедната страна. "БСП винаги сме били категорични и сме заявявали, че най-голямата промяна в редовното правителство, бе в социалната сфера и това беше заради Българската социалистическа партия“, допълни той.

Социалистът подчерта, че призванието на народните представители е да мислят в посока подобряване живота на хората, а не чрез страховете им да се докопат до властта. "Ако няма Народно събрание, ние трябва да знаем какво се случва с Плана за възстановяване, как се движат реформите и какви законодателни инициативи ще дойдат от страна на министерството. Ние трябва да мислим за собствената си икономика и да се възползваме от това, което вече е изградено от над 30 години“, каза депутатът от левицата и уточни, че цялата ни енергетика е благодарение на тези хора, които са построили съвременна България.

В заключение Драгомир Стойнев заяви, че трябва с конкретни стъпки при изготвянето на бюджета да се покаже, че парламентът може да свърши нещо полезно за българските граждани.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигрантски натиск към България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
ВиК-Пловдив пред фалит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: