ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Доц. Кунчев: Харесвам идеята неваксинираните сами да плащат лечението си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:36 / 07.07.2021Коментари (8)4511
©
Според нов доклад на главния държавен здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев влошаването на епидемичната обстановка в няколко държави, сред които Руската федерация, Кипър и Испания, както и бързото разпространение на "Делта“ мутацията на COVID-19 налагат въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки, касаещи лицата, които пристигат на у нас от тези страни.

Предложението на доц. д-р Кунчев идва "на фона на възстановените интензивни връзки между България и изброените държави по време на туристическия сезон, което повишава риска от влизането в страната ни на лица, които са заразени и са в инкубационен период".

Доц. д-р Ангел Кунчев предлага новите ограничения да влязат в сила 48 часа след публикуване на евентуална нова заповед от страна на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

В момента Руската федерация отчита 54 % увеличаване на новорегистрираните случаи в сравнение с предходния 14-дневен период, нараства и броят на смъртните случаи.

Подобна е и ситуацията в Кипър, а данните за Испания показват, че разпространението на COVID-19 е най-високо в регионите, представляващи туристически дестинации. 

В доклада се казва и че към "червената зона“ за пристигащи в България трябва да попаднат Туркменистан, Република Таджикистан, Киргизка република, Република Суринам и Република Панама

Вчера пък пациентски организации поискаха оставката му заради предложението му неваксинираните да плащат лечението си сами. Те го обвиниха в дискриминация.

"Предложението не е мое. Аз казах, че харесвам американската идея, която вече е факт в няколко щата. Дали ще стане в България, много се съмнявам. Човек се имунизира да се предпази. Всичко останало са второстепенни факти, които не трябва да решават основно“, заяви Кунчев пред btv.

По думите му такова предложение не е правил и няма намерение да прави, което обаче не означава, че не харесва идеята да има плюсове и негативи съответно за хората, които се имунизират и за тези, които не го правят.


Още по темата: общо новини по темата: 17015
28.03.2024 »
27.03.2024 »
24.03.2024 »
23.03.2024 »
21.03.2024 »
20.03.2024 »
предишна страница [ 1/2836 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Е, ама много ясно, че ще му харесва идеята. Нали всичко е за пари.
+4
 
 
Чиста дискриминация! Е как ще задължаваш хората да си слагат ваксини, набързо пуснати в употреба, без необходимото време за изпитания и най-малкото със съмнителна безопасност?!? Ми ако някой после умре от тоя ваксина тоя Главок ли ще плаща?
-4
 
 
Като гледам как са се нахвърлили на Кунчев ,някои индивиди през 5-10 мин. и се досещам,че е прав! Хресвайте си дрисканията,но не си показвайте лайната,че са от един и същ г*з :) Надявам се всички НЕваксинирани да се нуждаете от медицинска помощ срещу Ковид и да ви питата,а ваксинирахте ли се ? И да ви калкулират лечението после ако опрете до болница и лекари!
+5
 
 
Уволнете го! Този оставка няма да подаде.
+5
 
 
Колко е прав д-р Пламен Пасков, че говедата са по-умни от хората защото не гледат телевизия където се дава трибуна на сульо и пульо като този индивид, разни математици и доктори с купени дипломи - хора все жадни за медийна слава.
+4
 
 
Трябваше този да бъде уволнен. Кантарджиев можеше да поработи човека още малко. Поне вършеше нещо полезно. А този Кунчев направо ме отвращава с поведението си и арогантността си! Мое мнение и не ангажирам никой с него.
+4
 
 
Аз пък харесвам тогава идеята да не си плащам здравноосигурителните вноски. Тоталитаризмът крачка по крачка напредва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: