ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
До края на март всяко фискално устройство трябва да изпраща данни до НАП
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:51 / 10.03.2012Коментари (4)1702
© Plovdiv24.bg
До края на март всяко фискално устройство трябва да изпраща данни до НАП. Първи дистанционна връзка с приходната агенция трябваше да извършат търговците с течни горива, като срокът изтече на 1 януари 2011 година, съобщиха от приходната агенция във Варна. Наблюденията на варненските данъчни показват, че лицата, които трябва да изпълнят нормативните изисквания, изчакват последните дни. Голяма част от бензиностанциите в града бяха затворили сами обектите си за продажба на течни горива, тъй като не бяха спазили законовия срок, а други бяха запечатани от НАП Варна и им бяха съставени актове, чийто размер е до 10 000 лева.

От НАП Варна съветват задължените лица да не изчакват крайния срок за изграждане на дистанционната връзка с агенцията, а да потърсят своевременно връзка с обслужващите ги фирми, за да проверят какво трябва да направят, за да не пропуснат сроковете за изграждане на дистанционната връзка. От НАП Варна съобщават още, че промяна и удължаване на срока за свързването на касовите апарати с НАП няма да има.

След изтичането на законния срок НАП Варна ще започне проверки, като лицата, които не са спазили срока, рискуват да им бъдат съставени актове, а може и обектите им да бъдат запечатани. Желанието на приходната агенция е тези неприятни последици да бъдат избегнати. За тази цел експерти от ЦУ на НАП са разработили брошура "Не чакайте! Свържете касовите си апарати с НАП!", която се разпространява от инспекторите по време на проверки, в офисите на териториалната дирекция, а така също и чрез партньорите на НАП.

Инспекторите от "Оперативни проверки" при ТД на НАП Варна са извършили от началото на годината проверки на 370 обекта в града, за да установят спазват ли търговците данъчното и осигурителното законодателство. По време на проверките са съставени 127 акта за установяване на административно нарушение. 71 от тях са за неиздаване на касов бон при извършване на продажбите и разлика в касовата наличност - маркираното на касовия апарат. 56 от актовете са за нарушения на Кодекса за социално осигуряване.

34 от проверените търговци, на които са съставени актове, е трябвало да свържат предсрочно фискалните си устройства с приходната агенция. След изтичането на срока инспекторите са извършили повторни проверки на некоректните търговци през месец февруари и са установили, че всички те са изградили дистанционна връзка с НАП.

Повече информация заинтересованите лица могат да получат чрез Информационния център на НАП на телефон 0700 18 700 или на електронната страница на приходната агенция www.nap.bg.








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 11.03.2012 г.
0
 
 
Ще изпраща ,ако се чука на касовия апарат .Но масова практика е да се отчита теглото на кантара и ако той показва цената или не ,да се пресмята със сметачна машинка и да се прибира сумата ,без да се ползва касовия апарат. Проверки няма.
0
 
 
не само до нап,ами и до мен:) за да може всичко да е под контрол:)
+3
 
 
Поредното безумие на великия икономист всред пицарите.
+5
 
 
всички знаят че това няма да се случи! Лукойл все още не го е направил и пак работи....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Кауза Колежа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: