ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Дарина Павлова лъсна като агент на ДС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:32 / 29.06.2015Коментари (10)3471
©
Дарина Павлова, съпруга на застреляния през 2003 г. президент на "Мултигруп" Илия Павлов, както и баща му Павел Найденов, са били сътрудници на бившата Държавна сигурност, става ясно от публикувано Решение на Комисията по досиетата.

Те попадат в списъка от еднолични търговци, членове на различни органи за управление на компании от бранша, получили лиценз да организират хазартни игри.

Дарина Павлова е разкрита като съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС за борба срещу идеологическата диверсия от април 1989 година. Тя е разкрита в качеството й на член на Надзорния съвет на Гранд хотел "Варна" , който навремето бе купен от "Мултигруп".

Павлова е вербувана за сътрудничество към отдел 01 "Художествено-творческа интелигенция" на идеологическото управление. По това време тя е прави своите първи стъпки като актриса. 

Материалите за нея са унищожени на 30 януари 1990 г., ден след разпореждането на тогавашния министър на вътрешните работи ген. Атанас Семерджиев за тайно прочистване на досиетата на Държавна сигурност.

Павел Найденов, бащата на Илия Павлов, е разкрит също като съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС от 1980 г. Свален е от отчет през 1987 г., а досието му е унищожено през 1990.

Той също е разкрит в качеството си на член на Съвет на директорите на Гранд хотел "Варна". В списъка с агенти е и още един човек от "Мултигруп"-Недялка Сандалска-Генкова. В един период тя беше вицепрезидент на "Мултигруп", а освен това е известна в туристическия бранш, бивш председател на Комитета по туризма и настояща бизнесдама, вицепрезидент е на "Би Ти Дивелопмънт Сървисиз", която притежава хотели в различни курортни селища в страната и по Черноморието. 








Зареждане! Моля, изчакайте ...
+3
 
 
Че всички червени бизнесмени са от котилото на ДС!Май и ти или твои роднини,моби,сте от същото котило?
на 29.06.2015 г.
+5
 
 
"... Хората са работили за държавата все пак...." Сигурно, но 90% от големите фирми са собственост на такива агенти, бивши или сегашни. Заради това държавата ни е на дъното, а ние продължаваме да копаем на долу...., а онези които на истина са работили за България да са живи и здрави. А какво е допринесла с работата си като агент Дарина за България ??? Явно е имало за какво САЩ да и откажат виза преди години !!!
-3
 
 
Много се спекулира с тия агентури. Хората са работили за държавата все пак. Агенти и сега има. Но хората са го казали - предателството е въпрос на дати.
+10
 
 
Би било редно още първото правителство на СДС да разкрие и публикува този списък. Май повече парадираха с приказки, вместо да я свършат тази работа. Както винаги зад всякаква демагогия в политиката стоят финансите - лични и обществени. А ние баламите попиваме глупостите за сини, червени, оранжеви и т.н.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Алексей Навални почина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: