ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: Страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната
Автор: ИА Фокус 16:56 / 03.12.2023Коментари (1)1623
©
Нови избори са безсмислени, защото партийната конфигурация ще остане

същата. Това заяви по време на Националната зимна академия на МГЕРБ председателят на партията Бойко Борисов.

"Маркет Линкс“, които никак нени обичат, ни дават 6-7% преднина. Но няма да е нищо по-различно от сегашното управление – ГЕРБ, ПП-ДБ, ДПС. В момента нещо, макар и"паянтово“ съществува. Сглобката е паянтова, скърца, но работи.Благодарение на това в парламента бяха взети важни решения“, каза Борисов. По думите му страната ни има огромни шансове за влизане в Шенген и Еврозоната.

"Имаме реален шанс за Шенген и съм сигурен на 99%,че по въздух ще влезем. ГЕРБ понася щети от това, че е част от не-коалицията, но положителното, което е направено за страната, e повече“, заяви лидерът на ГЕРБ.

Сред постигнатото Борисов посочи отпадането на дерогацията за руския петрол през март следващата година,договорите за закупуване на ново оръжие на армията, сделката за ядреното гориво и помощта за Украйна.

Пред над 160 младежи от цялата страна, които участват в Националната академия в Сливен, Борисов заяви, че трябва да гледат това, което e направено, и да търсят диалог с връстниците си сред партньорите им вт.нар. сглобка. "Вие трябва да намерите диалога и начин да общувате стях. Трябва да намерим подходящата формула да работим с тях. Да, от ГЕРБ понасяме щети, но има и плюсове. Всеки ден на везните трябва да слагаме това, което е направено. Младите хора трябва да ми обяснят как да излезем от спора и омразата", каза още лидерът на ГЕРБ. По думите му w момента в държавата няма нито един авторитет. "Няма нито една институция s авторитет. Как се управлява без авторитет“, каза Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира още, че макар и късно, от ДБ са осъзнали, че промяна и дясноцентриски блок без ГЕРБ не може да има, но дълги години са сеели омраза срещу партията.

От своя страна председателят на Комисията по енергетика в НС Делян Добрев, който бе лектор на форума, разкритикува проекта за бюджет. По думите му държавата не трябва да се обременява с дългове. Той бе категоричен, че в следващите три години дълговете ще надхвърлят това,което държавата е изтеглила от Освобождението досега, а тези дългове ще връщат следващите поколения. "Много ми е странно как десни икономисти защитават този бюджет и се чудех защо се получава така. Според мен няма никакво друго обяснение, освен че са хипнотизирани. Забелязали сте как Асен Василев не мига и според мен, като го гледат, се хипнотизират и той им внушава, че този бюджет е много хубав“, каза пред младежите Добрев. По думите му против принципите на ГЕРБ е и търгуването с руски нефт."

България е четвъртия най-голям купувач в света на руски нефт, а чрездерогацията се пълни бюджета на Кремъл“, коментира председателят на енергийната комисия.

"Има тежко разложение в ценностната система в политиката. Наблюдаваме хаотични действия от хора без опит, но с голямо самочувствие.Изпитанието пред системните партии през последните три години е, че някой се опита да заличи ГЕРБ като партия. Няколко години се опитвахме да оцелеем. Време е да се завърнем", заяви финансовият министър правителството на ГЕРБ, който също бе лектор в Зимната академия на МГЕРБ, Владислав Горанов.



Още по темата: общо новини по темата: 700
31.05.2024 »
30.05.2024 »
21.05.2024 »
21.05.2024 »
20.05.2024 »
17.05.2024 »
предишна страница [ 1/117 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 03.12.2023 г.
0
 
 
Когато си незначителен! Започваш да броиш Шансовете! Когато си Значим! Шанса си ти!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Юни 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Шофьор "лети" със 150 км/ч на пловдивски булевард
Преброяване на населението 2021 година
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: