ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Борисов: НСО е поискала да се затвори морето край Росенец
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:18 / 10.07.2020Коментари (12)7941
©
Министър-председателят Бойко Борисов, министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов дадоха брифинг в Гранитната зала в Министерския съвет.

Борисов прочете писмо от НСО и разказа цялата ситуация около парк "Росенец".

"Това е сценарий, който се развива от няколко дни. НСО е поискала да се затвори и морето край Росенец. Срокът за охрана на "Росенец" е до 15 септември. Достъпът до плажа е забранен. Оказвал съм пълно съдействие на ръководството на НСО, включително и финансово чрез министерството на финансите. Сутринта говорих за сценарий, някой може да ми се е усмихвал. Пак се обръщам към Христо Иванов. Защо вчера той не попита президентът? Съжалявам, че точно днес, когато са ни впрегнати всички сили заради ERM II, ние хабим толкова енергия. Има начини да се протестира и да се изяви позиция. Не става с блъскане."

"Ние можем да бъдем обвинявани за много неща и се поправяме. Иво Спиридонов беше шеф на убийствата, когато аз бях главен секретар. Десетки нощи сме работили. Перфектен полицай, отдаден на службата офицер. С голяма болка го махнах, но допуска грешка. А двама военни хвърлят националното знаме и нито са още уволнени, нито са с повдигнати обвинения""

"Избраният от президента Румен Радев началник на НСО е поискал сушата и водата около "Росенец“ да са затворени за всички от 10 юли до 15 септември. В един ден ни каза да правим каквото искаме, на другия ден ни праща писмо. В същото време МВР закарва утре сили, за да осъществи ред“, запита Борисов по адрес на президента, които е принципал на НСО.

"Искам да задам следния въпрос на ген. Красимир Станчев. Известно е, че няма български войник, който да е допуснал да бъде пленено българско знаме. Моят въпрос е по този казус е следният - службата НСО няма ли да вземе мерки и въпросният служител да бъде наказан? Това е един много позорен акт", каза Каракачанов.

"Всичките действия на полицейските служители, когато поискат от МВР, така че да не влизаме в ситуации и да не бъдат обект на спор. Държа всяка служба да изпълнява своите компетентности. В случая ще изпълним всичко това, което ни задължава закона за МВР", заяви Младен Маринов.

Според министъра на транспорта Росен Желязков Морска администрация е осигурила координатите на поисканото и ги е изпратила.

"Интересните въпроси, които стоят са следните. Защо точно вчера НСО и въз основа на какви данни, реши да наложи ограничения върху тази акватория. Дали това не е показател опит за въвличане на държавни органи в политически контекст?", попита Желязков.

Plovdiv24.bg излъчи на живо брифинга. Ако желаете да бъдете уведомени при бъдещи излъчвания на живо, абонирайте се за нашия канал в Youtube Plovdiv24.bg или ни последвайте във Фейсбук: Plovdiv24.bg новини.



Още по темата: общо новини по темата: 34
10.11.2023 »
04.04.2022 »
04.04.2022 »
23.03.2022 »
22.03.2022 »
29.12.2021 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
А охраната на диктатора Борисов е пазен от НСО да бъде свален!!
Aнонимен
на 10.07.2020 г.
+1
 
 
Отманли е нон грата отдавна.Сега защо грачите?Щото му викат Росенец ?Е-е-х,мамо
+4
 
 
Радев е очевидна мажоретка на Доган и Божков. Толкова нагъл фатмак няма. Същите сценарии като Болен Сидеров и Бюреков..... “ДПС Активист”на заплата....
+2
 
 
назначен от радев пази доган, а доган е господаря на буда... всички се обслужвате задружно, но като ви излезнат далаверките наяве се чудите какви глупости да дрънкате.
+4
 
 
Затворете и въздуха, че в Бургас парашутизмът е доста популярен спорт.
+6
 
 
А така и какво излезе,че президента е отговорен за това!Чакаме защитниците на мунчото,който още не е уволнил човека поругал националния флаг
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Първа лига, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: