ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Богаташко село се похвали с нова придобивка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:12 / 14.06.2023Коментари (1)2296
©
Бившето, закрито преди време сметище във Велчево, става игрище за няколко вида спорт с име "Елишин“, пише "Борба“, позовавайки се на кметския наместник Мустан Юсменов.

То е два декара и е почти готово. Намира се на края на селото, в посока Дебелец. Направено е изцяло с дарение на жители на селото и граждани от цялата страна. Поставено е видеонаблюдение, снабдено е с поливна система.

Облагородено е и мястото край него, озеленено е, има и кът за отдих с беседка. А за да е по-удобно за ползване, от центъра до съоръжението е асфалтирана вътрешна уличка, с която се избягва засиленият трафик по основната пътна артерия.

Кметството се гласи за тържествено откриване, когато всички строителни дейности приключат.

"Това е една нова придобивка за селото, става много хубаво. Всички жители я одобряват и участват със средства и доброволен труд“, коментира Мустан Юсменов. На игрището има и 50-60 седящи места, като седалките са били в Летния театър във Велико Търново. Малкият стадион е осветен с LED лампи.

Велчево е сред най-предпочитаните за живеене села във Великотърновска община, защото е уредено. Затова и имотите там вървят скъпо. Денонощна охрана се грижи за спокойствието на хората в него, а то е третото в общината, където има видеонаблюдение. На ниво е сметоизвозването, уличното осветление е навсякъде.

На високо, за да се вижда отдалеч, в местността Бели бряг от година-две се издига каменен кръст, дарение за селото от покойния строителен предприемач от старата столица Стефан Соколов. Вее се и българският трибагреник. Това, което предстои, е с парите по "Местни инициативи“ – около 15 000 лв., да се изкърпят дупките по улиците. Ремонтът е планиран за това лято, а изпълнител е "Пътни строежи – ВТ“.

Няколко належащи проблема във Велчево обаче предизвикаха свикването и на общоселско събрание, което се проведе в читалището при доста голяма посещаемост, конструктивно и в добър тон. На него присъстваха зам.-кметът на Община Велико Търново Георги Камарашев и общинският съветник Георги Марков.

Основно жителите поискаха да се реши въпросът със селската канавка, която трябва да обира повърхностните води от нивите. При проливни дъждове те тръгват по улиците и дори влизат в домовете в горния край на Велчево. Проблемът се задълбочил с разораването на отводнителните канали между обработваемите земи с цел тяхното окрупняване.

Кметският наместник Мустан Юсменов разговарял с тримата арендатори, а на общото събрание се избра представител, който знае как технически да станат нещата.

Йовчо Караиванов е бил тракторист, познава нивите и в крайна сметка единодушно е решено да се прокопае нова канавка в земите на един от тези арендатори и тя първа да поема водите, които ще бъдат отведени в дерето Слатина. Тези дни той заедно с кметския наместник и земеделския производител ще обходят бъдещото трасе.

За пътния участък Плаково – Велчево, който е в лошо състояние, има изготвен проект, ремонтът на общинския път трябвало да се осъществи миналата година, но липсата на държавен бюджет – оттам и финансиране, стопира реализацията му. Цялата дължина е 2,8 км. Поставен бе проблемът и за свободно разхождащите се без намордник кучета. Всички собственици на домашни любимци са предупредени устно, а Мустан Юсменов подготвя и писмено предписание, в което ще бъдат предупредени да си разхождат кучетата с каишка.

Жителите на Велчево искат и 5-6 легнали полицаи, които поне малко да убият скоростта на профучаващите автомобили, най-вече за Къпиновския манастир.

Представителите на Общината са обещали на първо време да бъдат поставени два броя на изходите от Велчево към Присово и Дебелец. Ще струват 5000 лв., но зам.-кметът Камарашев е уточнил, че това ще стане само ако има средства. На събранието е излъчен и инициативен комитет за работа с Община Велико Търново по проблемите на селото.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 17.06.2023 г.
0
 
 
Тази, заградена поляна с осветление за интимни срещи колко пъти ще я откриват, може би, както обновената детска площадка в същото село, цели три пъти я оправяха и откриваха за 10-12години и нито един път не боядисаха старата пързалка и катерушка та.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: