ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Блокират сметки, ако не плащаме за здраве
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 25.03.2012Коментари (8)1486
© Plovdiv24.bg
Хората, които не плащат здравните си вноски, да бъдат санкционирани, като им се блокират банковите сметки. Тази идея лансира вчера новият здравен министър Десислава Атанасова.

Тя обяви, че ще възобнови дебата за събираемостта на здравните вноски, като ще настоява за по-крути мерки срещу лицата, които не си плащат осигуровките. "Тъй като вноските са вид данък, то държавата може да обсъди възможността да се блокират банковите сметки на длъжниците, каквато е практиката в други държави", обяви Атанасова. Тя посочи, че друга възможна мярка е здравно неосигурените българи да не получават административни услуги. "Това означава например, ако им се полагат социални помощи те да им бъдат спрени", посочи министърът.

По данни от началото на годината хората, които не плащат данък здраве, са над 1 млн. души.

"Броят на здравно неосигурените е изключително голям. Ще поискам конкретни данни от Националната агенция по приходите за техния брой.

Все още това са само идеи, които тепърва подлежат на обществено обсъждане и дебати в Народното събрание, каза още министър Атанасова. Трябва да се направи анализ, какви са причините за неплащането на осигуровките и дали хората нямат възможност, или просто не искат, както и какъв процент от неосигурените не са в България", заяви министърът, като допълни, че след това ще стартира и дебатът, за да бъде взето политическо решение за мерките. По-рано през деня в интервю за Дарик радио новият министър посочи, че е категорично против идеята неплащането на осигуровки да бъде криминализирано - т.е. да се наказва със затвор

"В този случай затворът не е добра мярка. Дори административните санкции и лишаването от здравноосигурителни права не работят. Затова хората без здравни вноски трябва да бъдат накарани да плащат чрез лишаване от други права", обясни Атанасова.

Източник: в. "Монитор"








Зареждане! Моля, изчакайте ...
Само истинските ти приятели ще ти кажат, когато лицето ти е мръсно.
на 26.03.2012 г.
0
 
 
Аз пък си мисля,че трябва да излезе някой и да осъди здравното министерство ,тък като неможе един безработен човек,който трудно се прехранва да бъде рекетиран от държавата,която неможе да му осигори работа,нито пък може да осигури достатъчно дори и да получаава соц.помощи.
0
 
 
Абсолютна глупост-на босия цървулите можеш ли да вземеш?И без това си ги гледаме циганите,стига са ни хвърляли прах в очите!
Aнонимен
на 25.03.2012 г.
+3
 
 
Интересно ми е какви сметки ще блокира на мангалите. Какво искаш от правист. За здраве има акъл колкото една замразена цаца.
Aнонимен
на 25.03.2012 г.
+2
 
 
Защо да се плащат здравни осигуровки?Така или иначе като ти трябва специалист спешно си плащаш прегледа,а пък за операция ако не бутнеш под масата има да чакаш обслужване.
+3
 
 
данък се плаща когато е поносим, а в България има толкова много че е невъзможно да се плащат от нормално работещия човек. освен това като отидеш да се лекуваш без рушвет не става.
Aнонимен
на 25.03.2012 г.
+5
 
 
тази се е самозабравила или живее в друг живот....в америка тези вноски не са задължителни и никъде по света тази вноска не е данък.всичко пак е спекулация и гледане още повече да ни съдерат кожата,а те да грабят от хазната...
Aнонимен
на 25.03.2012 г.
0
 
 
Трябва всеки да си плаща - няма значение как ще се събират сумите. А бонусите - да се връщат, щом са от джоба на данъкоплатците. Да не ми се жалват лекарите от големите градове - те са почти милионери.
+3
 
 
Виждаме през годините като плащаме какво се случва с парите ни за здраве-бонуси сумати лекари си направиха частни клиники че някой дори и болници и само слушаме че нямало пари за лекарства и лечение на нуждаещи те се. Когато върнете откраднатото тогава и хората ще започнат да си плащат а не както е все още в момента и тая пикла още не е дошла на власт и започна да заплашва.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми за шофьори и пешеходци по "Пещерско шосе"
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
Великден 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: