ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Агро
Атанас Зафиров, БСП: Ако ни бяха послушали, щяхме да имаме евтин ток от АЕЦ "Белене"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:37 / 18.09.2022Коментари (1)1960
©
“Основната разделителна линия в следващия парламент ще бъде готовността на партиите да продължат с разграждането на модела “ГЕРБ"." Това заяви водачът на листата на “БСП за България" във Враца Атанас Зафиров в предаването “Опорни хора" по Bulgaria On Air, съобщават от пресцентъра на партията.

Зафиров допълни, че след изборите БСП ще се допита до своите членове и симпатизанти, за да види накъде да тръгне. “Участието на БСП в управлението направи така, че едно правителство, доминирано от десни политически субекти, може да провежда лява и социална политика. Показахме и че намесата на държавата в икономиката не е нещо лошо и че позабравени думи като индустрия и промишленост могат да бъдат актуални", изтъкна той, като добави, че управлението на БСП в икономиката е получило своето признание в европейската статистика 

“Ако ни бяха послушали преди десетина години, когато близо 800 хиляди граждани на организиран от БСП референдум дадоха гласа си за развитие на ядрената енергетика и изграждане на АЕЦ “Белене", сега щяхме да имаме работеща централа, 2 реактора, които на всичкото отгоре си ги и купихме. Те щяха да бълват евтина електроенергия и сега щяхме да се облагодетелстваме от това преимущество", коментира още Атанас Зафиров. 

Социалистът посочи, че решението в енергетиката сега е да се въведе таван на цените на газа, парното и водата. Той припомни, че това е било направено с тока за битовите потребители, като благодарение на тази мярка, българските граждани са успели да минат успешно през тежките зимни месеци."Нищо не пречи същото да се направи сега с газа и за битовите потребители, и за фирмите под формата на компенсации", смята Зафиров. 

Относно финансирането на мярката, кандидатът за народен представител от левицата посочи, че правителството е оставило пълна хазна и работеща икономика. “А най-много средства могат да дойдат, ако държавата наистина преразпредели свръхпечалбите на енергийните дружества, така както започва да говори Европа. И за това бяхме упреквани, но ето, че Европа заговори и за таван на цените, и за преразпределение на свръхпечалбите", изтъкна Атанас Зафиров. 

Той обърна внимание и на друга важна мярка - болниците, детските градини, училищата и читалищата да бъдат върнати на регулирания пазар на ток.

По думите на Зафиров, проблемът с охраняването на границата е системен и трябват много сериозни мерки в това отношение - не просто декларативни, а реални. “При добра воля на държавата, при координирано действие от всички органи и структури, при участие на армията със една значително по-голяма жива сила и техника, мигрантският въпрос може да бъде много бързо решен. Трябва воля и трябва наистина държавата, с цялата си строгост, да стовари закона върху тези каналджии и трафиканти", смята социалистът, който обърна внимание на това, че големият риск за националната ни сигурност е ако с тълпите мигранти проникнат радикални елементи.


Още по темата: общо новини по темата: 981
22.02.2023 »
27.12.2022 »
26.12.2022 »
15.12.2022 »
10.12.2022 »
14.11.2022 »
предишна страница [ 1/164 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
На оядени смешници от бсп НЕ ВЯРВАМЕ !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Национални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Стрелба в Москва
Бомби в училищата
Мигрантски натиск към България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: