60 млн. лв. са нужни за ремонта на "Тракия" между Чирпан и Стара Загора

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:25 / 14.12.2018
6174
60 млн. лева е индикативната стойност за извършване на превантивен ремонт на участъка между Чирпан и Стара Загора на АМ "Тракия“. Това съобщи при участието си в парламентарния контрол днес министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова. Възможност за осигуряването им ще се търси при разчета на средствата на Агенция "Пътна инфраструктура“ през 2019 г.

Министърът напомни, че с цел повишаване на безопасността в участъка скоростта на движение е ограничена до 90 км/ч в двете платна. Срокът на действие на временната организация е до 20 декември тази година. От датата на въвеждане на временната организация се наблюдава чувствително намаляване на броя на регистрираните пътнотранспортни произшествия. Поради тази причина и предвид зимния сезон експертите са на мнение, че е целесъобразно ограничението на скоростта да продължи до 30 март 2019 г. Очаква се експертите да направят предложение до ръководството на агенцията за удължаване на срока на действие на заповедта.

В процес на изработване е нова концепция за обслужване на потребителите с кадастрална информация, в която освен експертно кадрово обезпечаване се предвижда тристепенна система на контрол, каза още регионалният министър. Тя обясни, че той ще бъде вътрешен в съответното звено, контрол и проверка на сигналите срещу незаконни или неправилни действия или бездействия на служители, извършвани от съответното звено от централната администрация на Агенцията.

Министърът обърна внимание, че всеки случай е конкретен и това, което потребителите често отчитат като закъснение, в общия случай е прилагане на законови разпоредби, изискващи процедури по уведомяване на заинтересовани лица, които по Наредба не се включват в обявения срок за изпълнение.

Петя Аврамова напомни, че с приетите през 2016 г. промени на Закона за кадастъра и имотния регистър е създадена възможност службите по геодезия, картография и кадастър да бъдат подпомагани при административното обслужване от общинските служби по земеделие и от общинските администрации. С това са спестени време и разходи на потребителите за достъп до приемните, в които могат да получат исканата услуга, тъй като приемните на общинските администрации са разположени в общинските центрове, за разлика от тези на СГКК, които са в областните центрове. Броят на общинските администрации, с които АГКК има сключени споразумения, за подпомагане на административното обслужване е над 80.

Виж коментарите (0)

Още по темата (657):
26.04.2024 След ремонт на участък възстановиха движението по АМ "Тракия" в посока
Бургас
10.11.2023 Работи се по разширяване на АМ "Тракия" с по още една лента
26.10.2023 Адриан Николов: В Южна България има сериозно икономическо развитие по линия на АМ "Тракия"
12.10.2023 Ремонт затруднява движението по магистрала "Тракия" до Пловдив
19.09.2023 Министър Цеков в Пловдив: Магистрала "Хемус" се строи от 50 години, трябва още една лента на АМ "Тракия"
21.08.2023 Разширението на АМ "Тракия" между Пловдив и София може да стане най-рано след три години
Още новини от Национални новини:
Увеличиха заплатите на полицаите
Проучване на "Екзакта Рисърч Груп": ГЕРБ-СДС с над 9% пред ПП-ДБ
Блогър сезира редица институции за схема за 250 млн. лв.
Прокуратурата за обвинената във фалшификации Лена Бориславова
Обрат за освобождаването от такси за студентите
Застаряваме, но се раждат повече бебета


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).