Самуилов смятал сезона за провален, Сдружението иска и "онези" 39% от акциите

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
09:57 / 30.07.2020
7826
Финансовият благодетел на Ботев Георги Самуилов смятал сезона за провален. Това призна председателят на Сдружение ПФК Ботев Пловдив Радослав Кошински. Той обаче уточни, че не е коментирал с бизнесмена причините за провала през завършилия наскоро сезон.

Както Plovdiv24.bg вече информира читателите си, притежаваните от Георги Самуилов 60 процента от акциите на клуба вече са прехвърлени на Сдружението, което сега разполага общо с 61%. Останалите 39 процента все още са собственост на компанията ТЦ-ИМЕ. От половин година насам Сдружежието прави опити да закупи този дял, но все още безуспешно.

"Георги Самуилов ще бъде поканен от Сдружението да заеме пост в новия Съвет на директорите. С него сме разговаряли за спонсорски договор. Обсъждани са параметри на този спонсорски договор, но не е коректно да ги разкривам. Когато нещо е факт, ще бъде съобщено на обществеността. Преговаряме с големи пловдивски фирми за спонсорски договори. Ние ще бъдем изключително внимателни около това да не се надписват суми около обществената поръчка за Колежа", заяви Радослав Кошински в предаването "Спортна трибуна" по ПОТВ.

"Разбира се, че е има одит. Той се направи от специалисти. Аматьорски изпълнения няма да правим. Това, че акциите ще са в привържениците, не означава, че привържениците ще управляват клуба. Ще бъдат сложени образовани хора на ръководните постове. За сега намерението ни е да вкараме в Съвета на директорите Борис Гиздаков. Не възнамеряваме към момента да вкарваме други представители на Сдружението в ръководния орган на клуба. Останалите членове в Съвета на директорите трябва да хора, които ще участват в издръжката на клуба", допълни още председателят на Сдружение ПФК Ботев Пловдив.


Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).