ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Бойко Ватев: На 5 юли ще разкъсаме обръчите на Доган и ще развалим рахата на ДПС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:37 / 02.07.2009Коментари (0)1986
© Plovdiv24.bg
- Г-н Ватев, кампанията е към края си, вие как виждате нещата?

- Аз не съм врачка или социологическа агенция и прогнози няма да давам, но от многото си срещи с хората съм сигурен в едно нещо. На пловдивчани наистина вече им е дошло до гуша. Писнало е на всички от тройната безотговорност и политическото дебелокожие на Доган и сие. То не бяха обръчи и фирми, не бяха батковци и татковци, не бяха царски имоти. И най- наглото е, че непрекъснато се опитват да ни обясняват как черното е бяло. Хайде, стига толкова! Дойде времето тройната коалиция да отиде за дълго на почивка. Както в онзи стар филм - „Втория етаж, южното крило, при бай Ставри". Това е, което трябва да направим на 5 юли. Хората наистина нямат повече търпение.

- Нов термин се появи в тази кампания, вече говорим за „доганизация", доколко може да се вярва на последните изказвания на Доган?

- Ние от ВМРО, а и РЗС също отдавна бием камбаната за грандиозните поразии, които ДПС вършат с българската държава и в политиката. И тези приказки на Доган за пореден път доказват, че ние сме абсолютно прави. В България се правят непрекъснати опити да се прокарва влияние на държави, в които господства радикалният ислям. И това става чрез политически партии на религиозна и етническа основа, каквато е ДПС. И тук искам веднага много ясно да направя разграничение между българите мюсюлмани и върхушката в ръководството на ДПС. Тези две неща нямат нищо общо. От едната страна са редови български граждани, които дори не живеят добре. Въпреки, че ДПС е част от управляващата коалиция. Доган и сие всъщност ограбват ежедневно собствения си електорат, спомнете си наводненията и парите, които министерството на Емел Етем буквално открадна, за да се справя с щетите. Фирмите на ДПС взеха милиони, а хората си останаха без къщи. Да не говорим състоянието на реките какво е. При следващите по-високи води, положението пак ще е същото. Нещо не мога да разбера, как защитаваш интересите на собствените си избиратели. Нищо подобно няма. Гледат ги в очите и брутално ги лъжат. Ето защо ВМРО и РЗС ще спрат доганизацията на България. Това е срамно и пагубно за всички ни явление. Вижте само какви чудеса се въртят в главата на Доган. Той напълно се е самозабравил. До такава степен е над закона и над всякаква санкция, че се мисли едва ли не за Господ. Това не може да продължава. И тук по- тежката вина е на коалиционните му партньори, които приемат подобно нещо да се случва, само и само да са в правителството. България има нужда от хигиена. И моментът вече е дошъл. Защото търпението на хората се изчерпа.

- Проблемът обаче е в това, че българите май не виждат алтернатива, за кого да гласуват?

- Нищо подобно. Непрекъснато се срещам с хора през последните четири години и ще ви кажа, че това, което се случва е процес. Българите са интелигентни хора и трудно можеш да ги заблуждаваш. И точно защото са наясно с политическото статукво, хората са отвратени и не искат да гласуват. Това обаче дава шанс на тези, които не сме част от сценария. Факт е, че политическите ценности, които най-старата партия ВМРО изповядва, са много близки до възгледите на РЗС, една млада партия. Това показва, че е дошло време за промяна. И това ми казват навсякъде хората, които срещам - ще гласуваме за новото и за промяната. ВМРО и РЗС са доста добра алтернатива, защото хората са сравнително млади, образовани и най-важното, не са обвързани в схеми и корупции. Такива кандидати искат и пловдивчани. Старите предъвкани муцуни вече не вървят. Това е положението.

- Какво предлагате на пловдивчани като алтернатива?

- ВМРО и РЗС сме категорични, че виновните за икономическата и моралната криза в България трябва да си получат заслуженото. Това е основен приоритет за нас. Не може десетки години да генерираш корупция на най- високо ниво, през цялото време да баламосваш хората, да ползваш законите като врата в полето и да ти се размине. За съжаление досега този номер минаваше. Този път обаче няма да стане. Тройната коалиция е един крайно порочен начин на мислене и на злоупотреба с властта. Държавата обаче трябва да се очисти от тази тежка болест. Това е въпрос на политическо желание и на лично мъжество. В българската политика все още има мъже с достойнство и чест. Така че, преборването на тази брутална и безогледна злоупотреба с властта е най-важното за нас. Защото така ще излезем на чисто, откъдето вече може да се гради отново. Другото извънредно важно нещо са европейските пари. Скандално и неморално е едно правителство да губи стотици милиони предназначени за хората. РЗС и ВМРО искат пълна прозрачност и компетентност в управлението на европейските пари. Само така ще изчистим кражбите и парите ще стигнат до тези, за които са предназначени, а не в партийните каси. Освен това едно правителство в криза, трябва най-напред да мисли за хората и как да запази работните им места. Това е основна грижа за нас.

- Конкретно за Пловдив какво ще направите?

- Пловдив има проблеми за решаване и аз съм показал как един народен представител може да работи пряко за избирателите си. Няколко важни закона приехме за подобряване на Пловдив. С поправката в ЗОС решихме най-после проблемите на българите, които живеят в Столипиново. Имам и една лична кауза, тя е в сферата на културата. След като отворим Археологическия музей в града, ще направим всичко възможно да върнем Панагюрското съкровище на пловдивчани. В следващия парламент ще променим и Закона за културното наследство. Ще дадем и доста по-добри възможности на Пловдив да развива културния туризъм. И основната битка на ВМРО остава присъединяването на община „Родопи" към града, защото Пловдив се задушава в тези тесни рамки. Не може летище Пловдив да е в село Крумово, община „Родопи". Няма такъв парадокс.

- В заключение?

- На 5 юли с номер едно в интегралната бюлетина ще разкъсаме обръчите на Доган и ще развалим рахата на ДПС. Да живее България!


Още по темата: общо новини по темата: 190
13.10.2009 »
22.09.2009 »
14.08.2009 »
11.08.2009 »
06.08.2009 »
29.07.2009 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Двойно убийство в Пловдив!
Парламентарни избори 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: