Камбуров вкара два на Лаута и отдалечи Локо от медали в първенството

Автор: Стойчо Генов
Коментари (28)
20:33 / 05.07.2020
9326
Локомотив Пловдив загуби от Берое с 0:2 в регионалното дерби от 29-ия кръг на Първа лига, което се игра на стадиона в Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. И двете попадения за гостите реализира легендата на пловдивчани Мартин Камбуров (57, 75).

Поражението бе трето поред в първенството за възпитаниците на Бруно Акрапович, което ги отдалечи чувствително много от спечелването на медали през настоящия сезон. "Смърфовете" останаха на 5-о място във временното класиране с актив от 50 точки.

Домакините започнаха много активно мача и още в 40-ата секунда създадоха чисто положение. Капитанът Димитър Илиев центрира с мек пас към наказателното поле, където Доминик Малонга овладя на гърди и щутира по диагонала, но в аут.

Десетина минути по-късно Умарбаев центрира от фаул към Лукас Масоеро, който засече с глава, но над вратата. Последва още един шанс пред черно-белите, пропуснат от Малонга.

В самия край на полувремето Берое получи фаул пред наказателното поле на пловдивчани. Мартин Камбуров застана зад топката, но шутира в стената.

Малко след почивката Момчил Цветанов центрира остро в наказателното поле, където Анте Аралица засече с глава, но право в ръцете на вратаря на Берое. И двамата играчи на Локо влязоха на смяна на полувремето.

В 57-ата минута съдията Николай Йорданов отсъди доста спорна дузпа за Берое. Фол падна в наказателното поле, притиснат едновременно от Лукас Масоеро и Йосип Томашевич, но реферът бе категоричен. Точен от бялата точка бе Мартин Камбуров за 0:1.

Четвърт час преди края отново Мартин Камбуров уби интригата в мача. Нападателят засече с крак от 1-2 метра пас отляво на Александър Цветков за 0:2. Това бе негов гол №235 в българския елит.

Локо игра в състав:

Илко Пиргов, Лукас Масоеро, Диниш Алмейда, Милош Петрович, Парвиз Умарбаев (61- Миховил Клапан), Петър Витанов (62- Давид Малембана), Николай Николаев (46- Момчил Цветанов), Йосип Томашевич, Лукас Салинас, Димитър Илиев, Доминик Малонга (46- Анте Аралица).



Виж коментарите (28)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).