Христо Бонев: Целият град е възхитен от Крушарски, Гонзо и Акрапович

Автор: Стойчо Генов
Коментари (23)
10:14 / 03.07.2020
6157
Почетният президент на Локомотив (Пловдив) Христо Бонев не скри вълнението си от успеха над ЦСКА-София, който донесе на любимия му отбор втора поредна Купа на България.

"Това е гордост за всички, които обичат футбола в Пловдив. Лично аз, гледайки финала по телевизията, защото заради коронавируса и това, че съм в рисковата група, не бях на стадиона, накрая се изправих и се поклоних пред отбора, въпреки че единствено жена ми ме гледаше. Целият град е възхитен от Крушарски, Гонзо, от Акрапович, като в началото имаше хора, които не го харесваха. Но той с тактиката си и с умението да изстисква до краен предел качествата на футболистите постигна нещо, което досега треньор на Локомотив не е правил - две поредни купи. И ако с него сме имали някакви несъгласия в тези времена, в които работи при нас, сега виждам, че е бил прав", призна Футболист №1 на Пловдив за ХХ век пред ежедневника "Тема Спорт".

"Но искам най-вече да поздравя футболистите, които изпълниха неговите тактически поръчения повече от 100 процента. Успяха да накарат играчите на ЦСКА да си помислят, че за тях ще бъде лесен мач. Но с много дисциплина и себераздаване стигнахме до дузпите, които сигурно са били и цел на Бруно Акрапович. А решението му да смени вратарите накрая се оказа гениално. Видя се, че това, което беше решил, го постигна. Радвам се и за хилядите фенове, които въпреки тежките времена напоследък отидоха в София и подкрепиха отбора. Сега за втора поредна година ще играем в Лига Европа, което е голямо удовлетворение за Христо Крушарски, Георги Иванов - Гонзо и Бруно Акрапович за труда, който хвърлиха", допълни още голямата легенда на черно-белите.

"Всеки допринесе с това, с което трябваше да се занимава. Крушарски с финансите, Гонзо с климата и дисциплината в отбора, а Акрапович с правилните тактически задачи, които поставяше на отбора. От години Локомотив не е бил толкова добре смазан. За мен, на 73 години, да видя отбора на сърцето си в такова състояние, беше изключително въздействащо най-вече на психиката, на настроението ми особено в тези тежки времена. Това беше невероятен подарък към мен и хилядите, които обичат Локомотив. Аз мисля, че повече не трябва да има турнир за Купата на България, защото знаят, че ние ще го спечелим", сподели още Христо Бонев.


Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).