ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Иван Тотев: Вятърът брули високите дървета
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:49 / 29.06.2009Коментари (1)3766
© Plovdiv24.bg
Иван Тотев: Вятърът брули високите дървета
- Господин Тотев, нали кметовете на ГЕРБ нямаше да се кандидатират за депутати? Защо станахте водач на пловдивската листа? 

- Предстоящата битка е много важна за нас. От нея зависи управлението на България, така че бихме жертвали едно място, пък било и кметско. Подчерта го лидерът Бойко Борисов при откриването на кампанията. Той ме посочи за водач. Аз съм не само кмет, но и председател на ГЕРБ в Пловдив. За разлика от други колеги, нямаше как да си направя отвод. Като лидер, няма как да не поведа партията към така важната победа. Приемам тези избори като лична кауза и ще дам всичко от себе си, защото ще доведат до по-добро управление на страната, на Пловдив и на район "Източен".

- Значи ли, че не предавате хората, които Ви избраха за свой кмет?

- С позициите, които ще има ГЕРБ на национално ниво, ще мога да помогна много повече на гражданите от "Източен". Убеден съм, че и занапред ние ще управляваме района. Ползите, които ще допринесем за Пловдив, а в частност и за "Източен", не са предателство.

- Да сте законотворец ли мечтаехте?

- Виждам силата си в изпълнителната власт. Но когато говорим за кауза, няма как личният ми мотив да бъде водещ.

- Няма ли да Ви е скучно в парламента?

- ГЕРБ ще управлява държавата. Няма как да ни е скучно в парламента. Всички ще работим за България, а пловдивската група и за Пловдив. Няма как да ми е скучно. И с работата си досега съм доказал, че не мога да седя на едно място. Няма да съм от хората, които отиват и ги забравяте.

- Къде се виждате най-полезен?

- В Пловдив.

- Вие сте най-младият кмет, най-младият водач на ГЕРБ ли сте?

- По-млада от мене е лидерът на младежкия ГЕРБ Моника Панайотова, която води една от софийските листи. Със своите тридесет и три години аз съм по-възрастен от нея.

- Според социологическо проучване на "Алфа рисърч" от последните дни, в Пловдив най-голям прогрес отбелязвали РЗС с ВМРО, докато доверието в ГЕРБ спадало заради личните Ви административни пропуски, поради които районът остана временно без кмет.

- Това социологическо проучване го няма на електронната страница на "Алфа рисърч".  Според мене това е поредното платено поръчково изследване. И преди евровота се появиха подобни, които твърдяха колко много са ни доближили, та дори са се изравнили с нас БСП. Най-доброто социологическо проучване наблюдавахме на 7 юни. Изборите са най-добрата социология.

- Не мислите ли, че отказът на предприемача Веселин Дошков, който беше сред най-разпознаваемите пловдивски лица на ГЕРБ, да бъде повече идентифициран с партията, ще разочарова част от привържениците?

- Господин Дошков е участвал в структурирането на партията. Според мен нито той, нито някой друг трябва да се сърди, защото сме заявили, че намеренията ни да променим статуквото са чисти. Вярвам му, че не е обиден заради място в листата. Надявам се, че ще надживее моментното разочарование и ще преосмисли отношението си към ГЕРБ, защото винаги сме били зад гърба му в битките, които е водил.   

- Кой е големият Ви съперник на изборите в Пловдив? 

- В много добра кондиция сме и никой не ни притеснява. Колкото и да се мъчат ВМРО да ни вкарат в някакво говорене, те не са ни съперник. Съперник на национално ниво ни е всяка партия, която участва в управлението на страната. И в Пловдив БСП е основният ни опонент. Тук ситуацията е много интересна. Винаги на преден план се изтиква ВМРО, а БСП стои някъде отзад, сякаш не са разбрали, че 9-и септември е дошъл и още се крият някъде из шумките и шубраците. Въпреки че ВМРО запечатва кабинети и прави медийни изяви, БСП е отзад.

- Имате ли свой личен девиз в тази кампания?

- В тази кампания усетих как се материализира поговорката "Вятърът брули високите дървета". Докато Йордан Кюмюрджиев приемаше ударите преди, от януари атаките са срещу мен. Но, както казват, това, което не ни убива, ни прави по-силни. Двойно повече съм зареден и с хъс, и с желание за работа, за да изведа партията до добри резултати. За разлика от БСП, които в тази кампания са като едни продавачи на мечти, ние имаме конкретни решения за излизане от батака, в който ни набутаха.

- Колко ще са пловдивските депутати на ГЕРБ?

- Притеснен съм от големия резултат на ВМРО в "Столипиново", на евроизборите получиха 1200 гласа срещу 500 в "Южен", където традиционно им беше силата. Знам, че работят много сериозно за ромския вот и очаквам на парламентарните избори той да е още-внушителен. Нека никой не се заблуждава защо са били атаките в "Източен", защо искаха те да поставят временния кмет, защо правят акциите за косенето на тревата в ромската махала, вместо да помогнат за коситбата в "Тракия", където поради повечето зелени площи, проблемът е по-голям. Целта на всичко това са единствено изборите. Ние искаме да спечелим трезвомислещите хора с гражданска позиция на своя страна, нищо, че ромите не ни припознават. Желанието ни е заедно с мажоритарния кандидат петима депутати да представляваме Пловдив в националния парламент.


Още по темата: общо новини по темата: 190
13.10.2009 »
22.09.2009 »
14.08.2009 »
11.08.2009 »
06.08.2009 »
29.07.2009 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
ssss
на 29.06.2009 г.
0
 
 
Какви са тия глупости Дошков не е никав Орг. Секретар в ГЕРБ - даже не е член на ГЕРБ - Пловдив ами се води в организацията в с. Калояново. Така, че ще ме извинява много. Да беше се кандидатирал от областа. Ако можеше !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Хороскоп за деня
Купа на България, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: