ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Крайният срок за издаване на документ за гласуване на друго място изтича днес
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:37 / 20.06.2009Коментари (0)1710
Крайният срок за издаване на удостоверение за гласуване на друго място за парламентарните избори на 5 юли, изтича днес - 20 юни. Според информация от електронната страница на Централната избирателна комисия (ЦИК), удостоверения се издават на избиратели, които са подали писмени заявления пред органите по постоянен адрес, че няма да гласуват в секцията по постоянния си адрес. Заявленията могат да бъдат подавани лично или чрез пълномощник с нотариално заверено пълномощно. Удостоверенията за гласуване на друго място се издават в един екземпляр от общинските администрации по постоянен адрес и се подписват от кмета на общината, съответно от кмета на кметството или от кметския наместник. В градовете с районно деление се подписват от кмета на района. Документът се получава от избирателя лично или от пълномощник с нотариално заверено пълномощно, за което той полага подпис върху заявлението си.

Избирател, получил удостоверение за гласуване на друго място, може да гласува в секцията по постоянния си адрес. Секционната избирателна комисия трябва да го впише в допълнителния избирателен списък, към който се прилага и удостоверението за гласуване на друго място. С издаденото удостоверение за гласуване на друго място избирателят може да гласува в избрана от него секция на територията на страната.

За издадените удостоверения се води публичен регистър, в който се вписва номерът на издаденото удостоверение, трите имена и ЕГН на лицето, на което е издадено, датата на издаване и подписът на лицето, получило удостоверението, като се отбелязва дали удостоверението се получава лично или чрез пълномощник (последното се отразява в графа "Забележки" от регистъра). Органите по постоянен адрес трябва да предадат информация за издадените удостоверения за гласуване на друго място и копие от регистъра на ГД "ГРАО" при МРРБ до 22 юни 2009 г. за автоматизирано заличаване на избирателите, на които са издадени удостоверения за гласуване на друго място, от избирателните списъци по постоянен адрес. Удостоверенията за гласуване на друго място имат единна номерация за цялата страна, включваща номера на избирателния район, на чиято територия се издава, и номера на съответната избирателна секция, в която трябва да гласува лицето според постоянния си адрес. Получилият удостоверение за гласуване на друго място, трябва писмено да декларира, че ще гласува само веднъж. Общинските администрации и кметствата трябва да представят на РИК копия от регистъра за издадените удостоверения за гласуване на друго място не по-късно от 22 юни 2009 г. Избирателите с удостоверения за гласуване на друго място се вписват от СИК по местопребиваването им в деня на изборите в допълнителен избирателен списък. Той се подписва от председателя и секретаря на секционната избирателна комисия след приключване на изборния ден. Към този списък се прилагат удостоверенията за гласуване на друго място.



Още по темата: общо новини по темата: 190
13.10.2009 »
22.09.2009 »
14.08.2009 »
11.08.2009 »
06.08.2009 »
29.07.2009 »
предишна страница [ 1/32 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Автомобил на НСО катастрофира - Кирил Петков е бил вътре
Бум на коклюш в България
Двойно убийство в Пловдив!
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: