Вратарката на Локо: Готвя се за защита на дипломна работа, футболът ми липсва

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
17:41 / 18.04.2020
3317
Женският футболен клуб Локомотив Пловдив представи с любопитно интервю своята състезателка - вратарката Мария Богданова. Ето как футболисткана на "черно-белите" отговори на въпросите.

Здравей, Мария, как си?

Здравейте! Много добре, благодаря.

Как прекарваш времето си под карантина и най-вече …без футбол? 

Животът не е спрял, продължавам да работя и се готвя да защитавам дипломна работа. Футболът липсва много, предполагам не само на мен, но и на цялата футболна общност, беше и ще бъде част от моето ежедневие, надявам се в най- скоро време.

Ти реши да дойдеш в Локомотив в много труден момент за отбора. Кое те накара да го направиш?

Да, така е. Решението, което взех, беше трудно, но не съжалявам за избора си. Когато дойдох в отбора, видях колектив, хъс и борбеност, момичета със страхотни качества, борещи се единствено за победа въпреки крехката си възраст .

За много хора е тайна, че преди началото на първенството имаше оферта от друг отбор, но си отказала. Коя бе причината?

Да, имаше оферта, но дори и за секунда не се замислих дали да приема. Знаех, че искам да надграждам и да печеля с Локомотив. За малкото време, което съм в отбора, видях сплотеност, подкрепа и отборен дух, а футболът е именно това. Не мисля, че има отбор, който може да ми даде точно това в настоящия момент.

Според теб прави ли се достатъчно от БФС за женския футбол?

Според мен, не. Повечето отбори се издържат благодарение на спонсори, а други след първата година в първенството се отказват. Трябва изключително много да се работи върху план за подкрепа и развитие на женския футбол, защото в България има много таланти, но малко от тях успяват да го развият.

Имаш ли поставени цели, които искаш да постигнеш с клуба си?

Цели винаги има, дали в живота, дали във футбола, и както в живота, така и на терена, трябва да се борим за победа. Но ако трябва да си поставя цел, това е спечелването на Купата на България.

Според теб на какво ниво са тренировките и обстановката в Локомотив?

Започнахме доста интензивно подготовката, имахме лагер, тренировките бяха тежки, но дадоха желания резултат и бяхме в доста добра форма. Колкото до обстановката в клуба, в момента е спокойна, най-вече благодарение на г-н Христо Крушарски, с негова подкрепа, феновете на клуба и нашия треньор Ангел Славов можем да постигнем всичко.

Би ли препоръчала на други момичета, които играят в други отбори, да станат част от твоя екип?

В момента имаме страхотен отбор, който се развива само в положителна посока. Бих препоръчала на момичетата да следват мечтите си и да не спират да се усъвършенстват и развиват.

Разбираш ли се добре с твоя треньор и твоите съотборнички и на какво мнение си за тях?

Както с треньора, така и с всички мой съотборнички, се разбирам повече от добре. Имаме страхотен треньор, даващ всичко за отбора и куп момичета със страхотни качества и умения, както на терена, така и извън него.

През зимата Локомотив Пловдив се подсили с 6 нови момичета, какво ти е мнението за тях?

Да, подсилихме се с 6 класни попълнения, бързо се приобщиха към отбора и мисля, че паснаха страхотно на нашата схема на игра.

И за последно, какво би посъветвала феновете, за да се справят с изолацията по време карантината?

Бих посъветвала феновете да не спират да подкрепят отбора си, да се пазят, да бъдат живи и здрави и много скоро време ще се видим на футболното игрище, още по-силни.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).