Да изпратим подобаващо Марица в последния мач от Шампионската лига!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
13:39 / 17.02.2020
2243
След две поредни забележителни победи в Шампионската лига – като гост на най-титулувания отбор в историята на състезанието, Динамо (Москва), и като домакин на легендарния френски тим РК Кан (Кан), българският първенец Марица (Пловдив) е решен да търси успеха и в последния си мач от груповата фаза на най-престижния клубен евротурнир. Жълто-сините излизат срещу втория най-титулуван отбор в надпреварата - руския Уралочка-НТМК (Екатеринбург),  във вторник (18 февруари) от 18:30 часа в зала "Колодрума".

Победата със сигурност ще означава, че маричанки ще завършат на второ място в най-оспорваната Група Е. За класиране на четвъртфиналите шансовете са доста нищожни, тъй като трябва други два от фаворитите да загубят последните си мачове в две от групите на Шампионска лига.

Plovdiv24.bg припомня на читателите си, че Марица бе много близо до успеха при първия сблъсък с Уралочка на 19 декември в Екатеринбург. Тогава воденият от Владимир Орлов тим водеше с 13:12 в тайбрека, но загуби следващите три разигравания, а с това и мача.

В периода от 1980 до 1995 година Уралочка става клубен шампион на Европа цели осем пъти, като само сънародничките им от московското Динамо ги водят по брой континентални титли. Тимът от Екатеринбург завършва шест пъти със сребърни и три пъти с бронзови медали от най-силното клубно състезание в Европа. Уралочка печели и един трофей от втория по сила евротурнир – за Купата на носителите на купи. Цели 25 пъти отборът е шампион на страната си (11 пъти на СССР и 14 пъти на Русия), а три пъти е вдигал и Купата на Съветския съюз.

Билетите за двубоя се предлагат в мрежата на Ticketportal. До евентуалното им изчерпване ще се продават и на касата в зала "Колодрума" преди мача. Цената е 10 лева. За ученици и пенсионери входът е безплатен. На цена от 20 лева се предлагат и ВИП билети за Сектор С (трибуната зад съдийската маса и скамейките на двата отбора), уточниха от клуба.

Срещата ще бъде излъчена пряко по БНТ 3. Съдии на мача ще бъдат Даниеле Рапизарда от Италия и Горан Градински от Сърбия, а делегат на ЦЕВ – Василиос Антонулис от Гърция.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 19
Днес: 8
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).