Водещи специалисти на семинар за многофункционалната зала на колоездачите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:15 / 03.06.2009
5316
Водещи специалисти от Европа, съвместно с техни български колеги организират от днес специализиран семинар в София. Главна тема на предстоящия форум ще бъде начина на изграждането и монтажа на покрива на многофункционалната спортна зала и покрит колодрум в Пловдив, които строи пловдивското колоездачно дружество „Цар Симеон 1898".

Учебният семинар се организира от известната люксембургска компания „АСТРОН" - фирмата, която направи и ще поставя покривната конструкция на мащабното мултифункционално съоръжение под тепетата. В дискусиите ще се обсъждат начина на изграждането на този тип спортни зали, сложността на изпълнението на такъв мащабен проект, както и дадени препоръки с каква механизации и техника да се извършват строителните работи. Засиленият интерес на специалистите на „АСТРОН" към многофункционалната спортна зала, която прави ПКД „Цар Симеон 1898" в Пловдив, идва от факта, че това е един от най-големите спортни обект в Европа, по който в момента работи компанията от Люксембург. Водещите инженери на „АСТРОН" идват у нас, за да срещнат и обсъдят с изпълнителите от българска страна на проекта - „Металстрой АМС", как върви и до къде и стигнало изграждането на покривната конструкция.

След приключването на семинара люксембургските специалисти най-вероятно ще пристигнат в Пловдив, за да инспектират на място до къде са стигнали строителните работи и да се срещнат и консултират работниците от „Металстрой АМС" за предстоящото монтиране на покрива на спортното съоръжение.

Както е известно главен архитект на многофункционалната зала и закрит колодрум, които изгражда колоездачно дружество "Цар Симеон 1898", е световноизвестният холандски спец Сандер Даума. Почти цялата покривна конструкция вече пристигна в Пловдив, а издигането на поддържащите колони ще приключи в най-скоро време. До месец и нещо се очаква огромният покрив да започне да се монтира и така новото уникалното спортно съоръжение да започне да придобива все по-внушителен и завършен вид.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 16
Днес: 4


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).