Атанас Узунов: Системата ВАР е вредна за футбола!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
10:28 / 16.12.2019
3703
Системата за видеоасистент арбитри (ВАР) е вредна за футбола! Такова мнение изрази един от най-успешните български съдии Атанас Узунов, който в момента е административен директор на Локомотив Пловдив. В последните дни се води дискусия на най-високо държавно ниво дали системата трябва да бъде въведена в българския футбол. Дори собственикът на шампиона "Лудогорец" Кирил Домусчиев отсече, че ако искаме да се развиваме, трябва спешно да въведем ВАР.

"Слушах изказването на Домусчиев за въвеждането на ВАР, но това много трудно ще се осъществи в България. Трудно ще издържат отборите. Постоянно ще се изисква нещо от тях - било камери, било охрани, било турникети. Допълнително са нужни доста средства за тези съдии, които обслужват ВАР-а. Ако УЕФА го постави като задължително изискване, искаш - не искаш, ще трябва да монтираш системата. Но аз не го приемам", коментира Узунов пред "България Днес".

"Неслучайно някои от големите съдии също се обявиха против. Пиерлуиджи Колина заради това нещо напусна съдийството. Футболната игра е създадена за хората от време оно. Тя е създадена с 22-ма състезатели и трима съдии. Днес вкарваме ВАР, утре ще махнем и напълно съдиите. Гледаш на монитора отгоре - сигналът за дузпа ще е един, за фаул - друг, за червен картон - трети. За какво са тогава съдиите? Вярно е, че се греши понякога, но и това е част от играта. Затова е по-емоционална", отчете Узунов.


Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).