Локомотив отново под пара! Седма поредна победа в мач за историята!

Автор: Стойчо Генов
Коментари (8)
17:53 / 29.10.2019
10551
Локомотив Пловдив победи Черно море с 1:0 в мач от 14-ия кръг на Първа лига, който се игра на Лаута, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят остава в историята, тъй като с него бе подобрен рекордът по участия в родния елит, след като халфът на черно-белите Георги Илиев изигра мач №455 и подобри досегашното най-добро постижение на Марин Бакалов.

Димитър Илиев (14) се разписа за пловдивчани, които повече от половин час играха с човек по-малко заради изгонването на Милош Петрович. Интересното е, че Митко вкара с № 14 в 14-ата минута на мач от 14-ия кръг.

Така "смърфовете" продължиха уникалната си серия и вече имат 7 поредни победи (6 в шампионата и една за Купата). Възпитаниците на Бруно Акрапович са на второ място с актив от 32 точки, докато варненци останаха с 21 т.

Двубоят бе изгледан от националния селекционер Георги Дерменджиев и неговите помощници Елин Топузаков и Неделчо Матушев.

Първата ситуация за гол в срещата дойде в 8-ата минута, когато Локо получи право да изпълни фаул пред дъгата. Давид Малембана стреля с десния крак над стената, но вратарят Митрович изби с една ръка.

В 14-ата минута черно-белите поведоха в резултата. Парвиз Умарбаев хвърли дълъг пас към Димитър Илиев. Нападателят овладя топката, финтира двама защитници на "моряците" и с фамозен удар с десния крак насочи топката в горния десен ъгъл, като тя се удари в гредата и влезе в мрежата за 1:0.

Малко след началото на второто полувреме Димитър Илиев комбинира добре с Парвиз Умарбаев, който бе намерен на дъгата на наказателното поле. Таджикът стреля мощно с левия крак, но топката профуча край страничния стълб на Митрович.

В 60-ата минута Милош Петрович остави съотборниците си с човек по-малко, след като фаулира Дани Кики и получи втори жълт картон.

В 78-ата минута влезлият на смяна в състава на гостите Ндонгала напредна по десния фланг и центрира към малкия пеналт. Там Илиан Илиев - младши засече с глава, но в аут.

Малко след това домакините изпълниха корнер, след който Ален Ожболт засече с глава, но вратарят на Черно море изби в нов ъглов удар.

Локо (Пд): Мартин Луков, Стивън Езе, Давид Малембана, Диниш Алмейда, Милош Петрович, Момчил Цветанов, Парвиз Умарбаев (63- Петър Витанов), Бирсент Карагарен, Георги Илиев (76- Един Бахтич), Димитър Илиев, Ален Ожболт (88- Анте Аралица).

Черно море: Миодраг Митрович, Виктор Попов (83- Лъчезар Йорданов), Даниел Димов, Димитриос Хантакиас, Цветомир ПановДани Кики (76- Аристот Ндонгала), Емил Янчев (70- Илиан Илиев), Родриго Да Силва, Васил Панайотов, Мартин Минчев, Исмаил Иса.



Виж коментарите (8)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).