Щафетно бягане и точна стрелба в кош за Националния ден на спорта в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:25 / 14.05.2009
913
С масова спортна проява на площад "Централен" и в Цар Симеоновата градина ще бъде отбелязан в Пловдив 17 май - Национален ден на спорта. Инициативата е на народния представител Захари Георгиев и се реализира с подкрепата на председателя и заместник-председателя на ДАМС - Весела Лечева и Веселин Маргаритов. Деца, ученици и студенти ще участват в състезания за точна стрелба в кош и в щафетно бягане. В 10 часа започва регистрацията на отборите от пловдивските детски градини, училища и университети. Регламентът на проявата предвижда разпределянето им в осем възрастови групи. При регистрацията всеки отбор ще получи екипи - тениска и шапка, в цветовата гама - бяло, зелено, червено.

Рано сутринта в неделя на пл. "Централен" ще бъдат монтирани шест баскетболни коша. На пет от тях ще се провеждат състезанията между училищните и студентските отбори, а на шестия участниците ще загряват. Всеки отбор има петима състезатели, които ще стрелят по три пъти в коша. Общият резултат ще определи и мястото на тима в класирането на съответната възрастова група. Победителите ще получат купи, спортни екипи и грамоти. Най-точният реализатор във всяка възрастова група ще си тръгне с личен подарък от Захари Георгиев - 18-скоростен велосипед. Такава награда е приготвил депутатът и за най-бързия спринтьор сред участниците в щафетното бягане. Те са на възраст между 5 и 10 години и са разпределени в три групи. Малчуганите ще бягат в серии по четирима на обозначени трасета в Цар Симеоновата градина, а стартът е до оркестрината.

Спортната проява по случай 17 май ще започне точно в 10.30 часа пред фонтана "Европа" на площад "Централен"с изпълнение на мажоретния състав от ЦДГ "Мая". Малките сладурани са подготвили брейк танц за откриването, след което ще поведат състезателите от щафетното бягане към Цар Симеоновата градина.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 21
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).