Академик представи новите попълнения, пак ще играе в Балканската лига

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:27 / 11.09.2019
3389
Академик Пловдив представи новите си попълнения за предстоящия сезон в Националната баскетболна лига, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана на пресконференция в Младежкия център, на която присъстваха спортният директор Тина Димитрова, старши треньорът Асен Николов, капитанът на отбора Васил Бачев, както и 5-те нови попълнения - Обрад Томич, Василие Кнежевич, Уил Пери, Алекс Лонг и Тенчо Тенчев.

"Ръководството на клуба не ни е поставило някаква конкретна цел за новия сезон, но лично аз искам задължително да играем поне един финал", заяви наставникът Асен Николов.

От тази неделя пловдивчани стартират с контролните срещи, като първата е гостуване на Ямбол. На 18 септември в Правец е спарингът срещу Академик София, а два дни по-късно - срещу Берое в Стара Загора. Под Аязмото Академик Пловдив ще играе и приятелски мач срещу румънския Крайова на 23 септември. Последните две контроли ще са на 28 и 29 септември, когато са мачовете от турнира за Купата на Пловдив с участието на Левски Лукойл, Питещ (Румъния) и Спартак (Плевен).

"Вече е факт, че и от новия сезон ще сме част от Балканската лига. Участващите отбори ще бъдат осем, като до няколко седмици ще се уточнят всички подробности. Промяната е, че в турнира няма да има финална четворка, а само финал за трофея", заяви спортният директор на Академик Пловдив Тина Димитрова.

Гледайте в прикаченото видео какво още казаха от ръководството на клуба за предстоящия сезон!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).