ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (28)
Купата на България е черно-бяла! Феноменален гол донесе победата за Локо
Автор: Стойчо Генов 20:55 / 15.05.2019Коментари (84)30131
Купата на България е черно-бяла! Това стана факт, след като Локомотив спечели историческия пловдивски финал срещу Ботев с 1:0, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Двубоят за ценния трофей се игра пред около 20 000 зрители на националния стадион "Васил Левски" в столицата. Ален Ожболт (73) вкара изключително красиво попадение с пета за черно-белите.

Първата опасност в мача бе в 7-ата минута пред вратата на Локо. Еберт Кардосо напредна по лявото крило и центрира в наказателното поле. Там Антонио Вутов бе оставен непокрит и засече с глава, но над вратата.

Малко след това целият стадион стана на крака и с аплодисменти отдаде почит на голямата легенда на Ботев и българския футбол Динко Дерменджиев - Чико.

В 24-ата минута след центриране в пеналта на Ботев Ален Ожболт овладя с гърди, но падна след съприкосновение с Лазар Марин. Въпреки претенциите на словенеца за дузпа, съдията Николай Йорданов даде знак играта да продължи.

В 57-ата минута Ожболт отправи удар, при който се получи рикошет в крака на Кристиан Димитров. Кайзер обаче успя да избие в корнер коварната топка.

В 64-ата минута след центриране в наказателното поле на "канарите" Стивън Езе стреля с глава, а вратарят Кайзер се намеси перфектно и изби в корнер.

В 73-ата минута Локо откри резултата след феноменален гол с пета на Ален Ожболт! Атаката започна от пас с глава на Димитър Илиев, с който той изведе Анте Аралица. Филип Филипов изчисти с перфектен шпагат, но топката остана в Аралица, който видя връхлитащия Ожболт, който с техничен удар с пета вкара покрай Даниел Кайзер!

Ботев - Локомотив 0:1

Голмайстор: 0:1 Ален Ожболт (73)

Ботев: Даниел Кайзер, Джонатан Перейра (46- Филип Филипов), Кристиан Димитров, Димитър Пиргов, Лазар МаринРадослав Терзиев (77- Васил Шопов), Лъчезар БалтановТодор Неделев, Еберт Кардосо (54- Феребори Доре), Александър ТоневАнтонио Вутов.

ЛокомотивМартин Луков, Йосип Томашевич, Абделхаким Буна, Димитър ВезаловСтивън ЕзеМилош Петрович (60- Янко Ангелов), Момчил ЦветановИгор БановичДимитър Илиев, Ален Ожболт (83- Бирсент Карагарен), Анте Аралица.

Още по темата: общо новини по темата: 213
15.05.2020
24.09.2019
24.09.2019
04.09.2019
20.06.2019
02.06.2019
предишна страница [ 1/36 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Честита Купа на България на всички локомотивци.В този мач за историята и за поколенията ние заслужено триумфирахме.Само Локо!
Защо нямате тема за избора на генерален секретар на ООН?
на 16.05.2019 г.
+3
 
 
Да им напълним половината стадион - и тия нашите да играят като монахини! Смешковци, вие не сте мъже бе! Нямате топки! Лъчо, капитане - какво направи ти, Тодор Н. - ти къде беше, че не видях, ами другите - все едно за първи път се виждате! Срам, голям срам - а уж тая купа щеше да е в памет на ЧИКО? Само водката, прическите и татуировките са в главата ви! Вие за друго живеете ли? И тоя Белия миндил..за нищо не става!
+2
 
 
Най-напред искам да благодаря на всички фенове на Ботев които ни честитиха купата. Заслужена победа на Локомотив. Гола на Ожболт ни напълни душата. Тази купа остава в историята за всички времена. ДОВЕЧЕРА ВСИЧКИ В 17:00ч. на Лаута.
0
 
 
Абсолютно си прав и аз чух подобни" слухове"преди 3 седмици,но все ми се вярва че не е истина,не може да се откажеш толкова лесно от това да се играе в европейски турнири знам ли дано не е истина.....иначе честито на тези има няма 5000 фена на стадиона и на другите останали да гледат мача по телевизията.
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 16.05.2019 г.
+3
 
 
Жоро И: "Истината за снощния мач е съвсем друга,и скоро ще стане ясна. ...това беше най-странния и абсурден мач." Това от сутринта исках да напиша 1 към 1 - е, сега успях да се вмъкна.. Да, скоро ще стане ясно. Това е момчета - или даваш и .....получаваш или...пътя! И все пак, след като купата вече е на Лаута - честито на буферите!
на 16.05.2019 г.
+4
 
 
Вижте съставите на Ботев и Локомотив вчера ! Изводът се набива на очи , фрапантен извод ! Ботев бе екип съставен от българи !!! Освен вратаря , имаше само двама полеви играчи чуждунци , и то играли по едно полувреме. Всички останали българи - ПЪЛНИ ДУПКИ . С треньор българин ... Вижте отсреща кой спечели финала. Локо-то в състава - 7 чужденци !!!!!!! И треньор чужденец ! С отбор сбирщайн бившата Югославия Локомотив изнесоха урок по футболен професионализъм , тактика , хладнокръвие. Нашите тъпанари три седмици преди финала вече бяха уверени , че ще го вземат с лекота !??? Така говореха с феновете - "а , няма проблеми , финалът си го взимеме" . Чалгаджийчета ! За нищо не ставаме. Някакви югославски бабереци разказаха играта на българските ни "звезди" , "фаворити" --- ДРУМ !
+7
 
 
Честито на всички локомотивци. Играхте по-добре, с повече спокойствие, борбеност и желание. Спечелихте заслужено.
на 16.05.2019 г.
+4
 
 
Победата на локото е 100% заслужена и това не подлежи на никакви коментари. Финал се играе един път на 10 години и когато този момент дойде трябва да се разпаднеш на терена и то така,че след мача да нямаш сили да се прибереш в съблекалнята. Ние какво предложихме та да я вземем тази купа? Идеално съдийство от плешивия без да накланя везните в коя да е полза,перфектен терен,перфектни температури,перфектна публика е папата ли е виновен сега? Честито на локото пък нашите да си гледат записа от мача за да разберат как се играе във финал поне да знаят,то друг дали някога ще играят в кариерата си това изобщо не е сигурно.
на 16.05.2019 г.
+9
 
 
Локо,Локо Победа! Честито машини,просто безценно! Благодарности на всички ,които дойдоха на стадиона!Само Локо и само напред и нагоре!Наздраве!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Браво! Пловдивчанин спечели приза за най-прогресиращ млад играч на България
Избраха Динко Хоркаш за най-добър вратар в България за 2023 година
Пловдивски защитник е лидер в Литва, тимът му не допусна гол в четвърти пореден мач
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: