Малшанс за дамите на Пълдин! Две греди и късен гол прекършиха пловдивчанки

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
15:42 / 22.04.2019
2224
ФК Пълдин (Пловдив) загуби от благоевградския Спортика с 1:2 в мач от 14-ия кръг на женското футболно първенство на страната. Мачът бе доста равностоен, но този път късметът избяга от пловдивчанки.

Първият гол в мача падна чак в 57-ата минута, когато гостенките се възползваха от липса на концентрация на съперника и вкараха за 0:1. След това възпитаничките на треньора Ангел Славов упражниха натиск, в който на два пъти гредите спасяваха тима на Спортика.

Все пак логичното се случи в 79-ата минута, когато Александра Янева изравни след бомбен шут от 35 метра и рикошет. В оставащите минути Пълдин продължи да търси победата, но се откри прекалено мтого. Така при една контраатака в 86-ата минута Спортика отново вкара гол за крайното 1:2.

Домакинска загуба претърпя и другият пловдивски тим в елита - ФК "Енко". Пловдивчанки отстъпиха с 0:1 на ЛП Суперспорт. По този начин Пълдин и Енко останаха с еднакъв актив от 24 точки. Сега предстои пауза в шампионата заради европейското първенство за девойки до 17 години, на което страната ни е домакин. Следващият мач на Пълдин е на 25 май във Велико Търново срещу дамите на Етър. Енко пък гостува на Спортика (Благоевград).


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).